Θετική η Νάπολι για τη European Super League - «Όχι» από Ίντερ και Ρόμα

Θετική στη δημιουργία της European Super League εμφανίστηκε η Νάπολι. Αντίθετες Ίντερ και Ρόμα.

Θετική η Νάπολι για τη European Super League - «Όχι» από Ίντερ και Ρόμα

Διχασμένο - όπως αναμενόταν - το ιταλικό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη European Super League.

Εκτός της Μίλαν που έχει εκφραστεί θετικά και της Γιουβέντους που είναι μία εκ των διοργανωτών, η Νάπολι μέσω του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις εμφανίστηκε θετική σε αυτή την προοπτική, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Από την άλλη την αντίθεση τους εξέφρασαν με επίσημες ανακοινώσεις Ίντερ και Ρόμα.

Η ανακοίνωση της Ίντερ:

«Η Ίντερ επαναλαμβάνει την πεποίθησή της ότι το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη συνεργασία μεταξύ συλλόγων εντός της ECA και σε συνεργασία με την UEFA και τη FIFA.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αξίες που χαρακτηρίζουν το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλες τις άλλες ομάδες που συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία από το ECA για να υποστηρίξουμε αυτές τις αξίες»

Η ανακοίνωση της Ρόμα:

«Ο σύλλογος με κανέναν τρόπο δεν υποστηρίζει οποιοδήποτε έργο της λεγόμενης Super League που θα παρουσίαζε μια απαράδεκτη επίθεση στη σημασία των εθνικών πρωταθλημάτων και των θεμελίων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Ρόμα πιστεύει ότι η μελλοντική ευημερία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω των συλλόγων που συνεργάζονται μέσω της ECA σε ισχυρή συνεργασία και συνεργασία με την UEFA και τη FIFA».