Ζιρόνα: Η σύγκριση με τη Λέστερ και το όνειρο του τίτλου!

Η Ζιρόνα είναι η ομάδα που έχει… τρελάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τις επιδόσεις της και στην Ισπανία τη συγκρίνουν με την Λέστερ.

Ζιρόνα: Η σύγκριση με τη Λέστερ και το όνειρο του τίτλου!

Το βράδυ της Κυριακής η Ζιρόνα έγραψε τη δική της Ιστορία, αφού νίκησε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα και συνέχισε την πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί στη φετινή La Liga.

Τα αφιερώματα δίνουν και παίρνουν για ένα κλαμπ που έχει βαλθεί να τρελάνει την Ευρώπη και το μεγάλο της όπλο είναι ότι πρόκειται για μία δεμένη οικογένεια, ενώ ο προπονητής της, ο Μίτσελ ξέρει πολύ καλά να ταιριάζει τα κομμάτια του παζλ και να οδηγεί την ομάδα του σε σημαντικές επιτυχίες.

Για όσους δεν το έχουν προσέξει είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ένα κλαμπ που αν μη τι άλλο παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έχει αναγκάσει τους Ισπανούς να συζητούν πως ζουν την ιστορία της Λέστερ που είχε κατακτήσει την Premier League με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της.

Κάπως έτσι στην Ιβηρική έχουν μπει στη διαδικασία να συγκρίνουν τη φετινή Ζιρόνα με τη Λέστερ που πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Η σύγκριση που γίνεται αφορά το ίδιο επίπεδο αγώνων. Μετά από 16 αγωνιστικές η τότε Λέστερ είχε δέκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα έχοντας συγκεντρώσει 35 βαθμούς, η φετινή Ζιρόνα, όμως έχει 41 βαθμούς με 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα της Καταλωνίας δείχνει να μην έχει όρια.

Ένα ακόμα σημείο που η Ζιρόνα δείχνει ότι υπερτερεί είναι και η επίθεση της. Έχει σκοράρει 38 φορές και έχει δεχτεί μόλις 20 γκολ, ενώ η Λέστερ στο ίδιο διάστημα είχε 34 γκολ υπέρ και 22 κατά. Δηλαδή η διαφορά για τους Καταλανούς είναι στο +18 και για τους Άγγλους στο +12.

Σημαντικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Μίτσελ έχει παίξει και η απόδοση της μακριά από το γήπεδο της. Η Ζιρόνα έχει επτά νίκες και μία ισοπαλία εκτός έδρας, ενώ στο ίδιο σημείο η Λέστερ είχε πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Έχοντας αυτές τις επιδόσεις η ομάδα που απέχει 100 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη ονειρεύεται ότι μπορεί να γίνει η… Λέστερ της Ισπανίας.