Χόντγκσον: «Απογοητευτικό αυτό που έκανε ο Φαν Ντάικ...»

Ο Ρόι Χόντγκσον επέκρινε τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ για τον ρόλο που έπαιξε στην κόκκινη κάρτα του Τζόρνταν Αγιού.

Χόντγκσον: «Απογοητευτικό αυτό που έκανε ο Φαν Ντάικ...»

Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Ρόι Χόντγκσον, επέκρινε τον ρόλο του αρχηγού της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, στην κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Τζόρνταν Αγιού στην αναμέτρηση του Σαββάτου στην Premier League.

Ο Αγιού αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 15 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο και η αποβολή του συνέπεσε με την Πάλας να χάνει το προβάδισμα με ένα γκολ και να γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Η πρώτη κίτρινη κάρτα του Γκανέζου επιθετικού ήταν επειδή δεν βρισκόταν στην απαιτούμενη απόσταση των 10 μέτρων από τον Φαν Ντάικ, καθώς προσπάθησε να εκτελέσει ένα γρήγορο ελεύθερο λάκτισμα για την Λίβερπουλ, με την προσπάθεια του Ολλανδού να κοντράρει στον Αγιού και να τον βλέπει να αποβάλλεται από τον διαιτητή Άντι Μάντλεϊ.

Ο Αγιού αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα 15 λεπτά αργότερα, αφού ανέτρεψε τον μέσο της Λίβερπουλ Χάρβεϊ Έλιοτ στη μεσαία γραμμή, με την Πάλας να δέχεται ένα λεπτό αργότερα γκολ και εν τέλει να χάνει το παιχνίδι.

«Είναι άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, είμαι στεναχωρημένος για τους παίκτες και για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής της Πάλας, Χόντγκσον, μετά τον αγώνα.

«Η κόκκινη κάρτα ήταν απίστευτα σκληρή, τα φάουλ που έγιναν και από τις δύο ομάδες ήταν λίγο πολύ τα ίδια και δεν νομίζω ότι αξίζαμε εννέα κίτρινες κάρτες, ακόμα κι αν μάλλον άξιζα τη δική μου.

Είναι λυπηρό για μένα να βλέπω πόσο σκληρά δούλεψαν τα παιδιά και να μην φεύγουν με τίποτα.

Ο Φαν Ντάικ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να του επιβληθεί κάρτα, κλωτσώντας την μπάλα πάνω του από λίγα μέτρα μακριά. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό. Η Λίβερπουλ δεν χρειάζεται παίκτες τέτοιας ποιότητας και κατάστασης να προσπαθούν να βγάλουν κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο παίκτη.

Το δεύτερο ήταν μια καλή μονομαχία και αν το θεωρήσετε φάουλ, που θα μπορούσε να είναι, τότε δεν ήταν παράβαση με κίτρινη κάρτα.

Μιλάμε πάρα πολύ για τους διαιτητές και μέρες όπως η σημερινή δείχνουν ότι όταν αφήσω πίσω μου αυτό το παιχνίδι, δεν θα μου λείψει».