Ανεβασμένος Άγιαξ ενόψει ΑΕΚ

Ο Άγιαξ νίκησε 2-1 την Σπάρτα Ρότερνταμ για το ολλανδικό πρωτάθλημα και περιμένει την ΑΕΚ την Πέμπτη (14/12) για τον «τελικό» πρόκρισης. 

Ανεβασμένος Άγιαξ ενόψει ΑΕΚ

Πιο άνετα απ' όσο δείχνει το τελικό 2-1 ο Άγιαξ νίκησε στην έδρα του την Σπάρτα Ρότερνταμ και πάει με καλή ψυχολογία στον «τελικό» πρόκρισης με την ΑΕΚ για τους «32» του Conference League. Σε ένα παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Europa League, στο οποίο ο Άγιαξ περνάει μόνο με νίκη και η ΑΕΚ πάει για δύο αποτελέσματα.

Κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο ο «Αίαντας» πέτυχε δύο γκολ στο 8' με τον Μπρόμπεϊ και στο 42' με πέναλτι του Μπερχβάιν, η Σπάρτα μείωσε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Νέγκλι, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα και δεν ανησύχησαν.

Ο Άγιαξ έκανε τρίτη σερί νίκη και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την προσπάθεια να ξεπεράσει το τραγικό του ξεκίνημα στη σεζόν.

ΑΓΙΑΞ: Ραμάι, Σούταλο, Χάτο, Μάρτα (78’ Σόσα), Ρενς, Τέιλορ, Χλίνσον (65’ Μπάνελ), Ταζίροβιτς, Μπερχάους, Μπερχβάιν (78’ Φορμπς), Μπρόμπεϊ (65’ Άκπομ)