Γιουβέντους - Νάπολι 1-0: Με Γκάτι στην κορυφή η «γηραιά κυρία»!

Η πρωταθλήτρια Nάπολι έχανε τις κραυγαλέες ευκαιρίες αλλά η Γιουβέντους σκόραρε το μοναδικό τέρμα της εναρκτήριας αναμέτρησης της 15ης αγωνιστικής της Serie A με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φεντερίκο Γκάτι που την έστειλε στο ...ρετιρές της βαθμολογίας πάνω από την Ίντερ

Γιουβέντους - Νάπολι 1-0: Με Γκάτι στην κορυφή η «γηραιά κυρία»!

Πριν μια βδομάδα ο Φεντερίκο Γκάτι είχε σκοράρει στο 90+4' στην Μόντσα δίνοντας τη νίκη στη Γιουβέντους με 2-1 και διατηρώντας στην σ' απόσταση βολής από την κορυφή.

Ο Ιταλός στόπερ ήταν ο μοναδικός σκόρερ στην αναμέτρηση με τη Νάπολι, εναρκτήρια της 15ης αγωνιστικής της Serie A δίνοντας στους «μπιανκονέρι» τη δυνατότητα ν' ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας με ματς περισσότερο από την Ίντερ.

Την ίδια στιγμή η πρωταθλήτρια γνώριζε τη δεύτερη διαδοχική ήττα (μετά το 0-3 από την Ίντερ στο «Ντιέγκο Μαραντόνα») και τέθηκε, ουσιαστικά, νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του σκουντέτο αφού είναι στο -12 από τη «γηραιά κυρία» (κι εν αναμονή του αγώνα της Ίντερ).

Ωστόσο όλα θα μπορούσαν να ήταν αρκετά διαφορετικά αν οι παίκτες του Mατσάρι ήταν στοιχειωδώς συγκεντρωμένοι στα τελειώματα τους αφού οι «παρτενοπέι» ήταν καλύτεροι κι έπαιξαν για διαστήματα... μονότερμα τους Πιεμοντέζους.

Αλλά με τον Κβαρατσκέλια ν' αστοχεί, απελπιστικά σε τετ α τετ και τον Ντι Λορέντσο να βλέπει το στοπ του Στσέζνι (αφού οι κεντρικοί αμυντικοί της Γιούβε έκαναν «τσαφ»...) το 0-0 έμεινε ως το 51' που ο Γκάτι με κεφαλιά από σέντρα του Καμπιάσο έκρινε τον αγώνα καθώς στο υπόλοιπο η «γηραιά κυρία» υπερασπίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα.



Η 15η αγωνιστική

Παρασκευή, 8/12
Γιουβέντους-Νάπολι 1-0
(51’ Γκάτι)

Σάββατο, 9/12

Eλλάς Βερόνα-Λάτσιο (16:00)

Αταλάντα-Μίλαν (19:00)

Ίντερ-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή, 10/12

Φροζινόνε-Τορίνο (13:30)

Μόντσα-Τζένοα (16:00)

Σαλερνιτάνα-Μπολόνια (19:00)

Ρόμα-Φιορεντίνα (21:45)

Δευτέρα, 11/12

Έμπολι-Λέτσε (19:30)

Κάλιαρι-Σασουόλο (21:45)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ