Μίλαν: Οι εννέα κομβικές μέρες και η ελπίδα για Λεάο

Η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στη Φροζινόνε, αλλά υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για το αν η ομάδα έχει βγει πλήρως από μια δύσκολη πρόσφατη περίοδο.

Μίλαν: Οι εννέα κομβικές μέρες και η ελπίδα για Λεάο

Το Calciomercato.com θέτει το ερώτημα: έχει πραγματικά ανακάμψει η Μίλαν; Η νίκη με 3-1 στο Σαν Σίρο επί της Φροζινόνε επανέφερε την αυτοπεποίθηση και την ηρεμία στην ομάδα, η οποία είχε εμφανιστεί σημαντικά αποφορτισμένη από την ήττα στο Champions League από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Πλέον ακολουθούν εννέα ημέρες που για τον Στέφανο Πιόλι θα είναι εξίσου καθοριστικές όχι μόνο για την απέλπιδα προσπάθεια πρόκρισης στους 16 του Champions League, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θα μάθουμε αν η Μίλαν έχει πραγματικά θεραπευτεί πρώτα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο όταν θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα στο γήπεδο Gewiss στο Μπέργκαμο σε ένα είδος νέου κύκλου που κλείνει αφού αυτός του Πιόλι ξεκίνησε με ήττα 5-0 εκεί στις αρχές της θητείας του.

Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς σε μια έδρα που πάντα ήταν δύσκολη και όπου όλοι αγωνίζονται, το οποίο θα ακολουθήσει μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα από το ματς do-or-die με την Νιούκαστλ, το οποίο θα καθορίσει αν η Μίλαν θα συνεχίσει στο UCL, θα περάσει στο Europa League ή θα μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης.

Καλά νέα θα μπορούσαν να έρθουν από το δωμάτιο θεραπείας, δεδομένου ότι αύριο (Τρίτη 5 Δεκεμβρίου) αναμένεται νέα μαγνητική τομογραφία για τον Ράφαελ Λεάο. Υπάρχει μια Μίλαν με τον Λεάο και μια διαφορετική και λιγότερο αποτελεσματική χωρίς αυτόν, η παρουσία του ή όχι σε αυτά τα δύο ματς θα είναι πιο καθοριστική από ποτέ.

Οι ιατρικές εξετάσεις θα επαληθεύσουν το στάδιο της ανάρρωσης από τον τραυματισμό στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού μηρού και η αίσθηση είναι θετική ότι μπορεί να παίξει ρόλο κόντρα στην Αταλάντα και στη συνέχεια να ξεκινήσει κόντρα στη Νιούκαστλ.