Γκουαρδιόλα: «Στην Αγγλία μόνο για τη Σίτι»

Αδύνατο να κοουτσάρει άλλη ομάδα στην Αγγλία θεωρεί το ενδεχόμενο ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δηλώνει φανατικός οπαδός της Σίτι!

Γκουαρδιόλα: «Στην Αγγλία μόνο για τη Σίτι»

Ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος οδήγησε τους «πολίτες» στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League την περασμένη σεζόν με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (100), υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του στις αρχές του χρόνου έως το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, ακόμη κι αν ολοκληρώσει την θητεία του στο «Έτιχαντ», όπως τόνισε ο ίδιος ο επόμενος σταθμός της καριέρας του αποκλείεται να είναι κάποια άλλη ομάδα στο Νησί.

«Θα είμαι οπαδός της Σίτι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι αδύνατο να προπονήσω άλλη ομάδα στην Αγγλία όπως την Μάντσεστερ Σίτι», επισήμανε στο ραδιόφωνο του BBC 5 Live ο Γκουαρντιόλα και συνέχισε: «Νιώθω ότι με αγαπά ο κόσμος εδώ. Θέλω να κάνω μία καλύτερη ομάδα, να τους κάνω να πιστέψουν πως είμαστε πολύ δυνατοί για να πετύχουμε καλύτερα πράγματα.»

Ο 47χρονος τεχνικός κατέκτησε 14 τρόπαια στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και 7 ενώ ήταν στην Μπάγερν: «Καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί στην Αγγλία μπορείς να μείνεις σε ένα σύλλογο για 20 χρόνια», πρόσθεσε ο Γουαρντιόλα, ο οποίος πανηγύρισε με τη Σίτι και το τρόπαιο του League Cup της περασμένης περιόδου.

«Εδώ, στη διάρκεια της εβδομάδας δεν βλέπω τους δημοσιογράφους και για παράδειγμα, μπορεί να είχαμε κάποια προβλήματα στ΄ αποδυτήρια, μερικές φορές μπορεί να υπήρχαν εντάσεις με τους παίκτες, αλλά τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω. Ίσως ελάχιστες φορές. Στην Μπαρτσελόνα ή, στην Μπάγερν ό,τι κι αν γινόταν, την επόμενη μέρα ήταν γνωστό στα μέσα ενημέρωσης. Οπότε εδώ είναι πιο άνετα.»
Ο πρώην άσος της «Μπάρτσα» έχει πανηγυρίσει σχεδόν όλους τους μεγάλους τίτλους στην προπονητική του καριέρα. Παρ΄ όλα αυτά, ένα από τα "έπαθλα" που ακόμη επιθυμεί να πετύχει είναι να ακούσει τον Έλτον Τζον να τραγουδά live: «Ποτέ δεν έχω πάει σε κάποια συναυλία του, είναι ένα τεράστιο όνειρο. Τον γνώρισα στο Γουότφορντ όταν παίξαμε εκεί την περασμένη σεζόν και ομολογώ πως ένοιωσα μεγάλη ικανοποίηση», είπε ακόμη ο Γκουαρντιόλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ