Μαλντίνι: «Η Μίλαν δεν σέβεται την ταυτότητα και την Ιστορία του συλλόγου»

Ο θρύλος της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, κατηγόρησε τον σύλλογο ότι δεν δείχνει «κανένα πραγματικό σεβασμό για την ταυτότητα και την ιστορία της Μίλαν», στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ο σύλλογος τον απέλυσε από τεχνικό διευθυντή το καλοκαίρι.

Μαλντίνι: «Η Μίλαν δεν σέβεται την ταυτότητα και την Ιστορία του συλλόγου»

Μιλώντας στην «La Repubblica», ο πέντε φορές νικητής του UEFA Champions League, Πάολο Μαλντίνι του οποίου ο πατέρας, Τσέζαρε, και ο γιος, Ντανιέλ, έπαιξαν επίσης για την Μίλαν, υποστήριξε ότι οι λόγοι που επικαλέστηκε ο ιδιοκτήτης Τζέρι Καρντινάλε για την απόλυσή του ήταν «λίγο αδύναμοι».

«Ο Καρντινάλε είπε σε μένα και στον (Ρίκι) Μασάρα (πρώην αθλητικό διευθυντή της Μίλαν) ότι απολυθήκαμε», δήλωσε ο Μαλντίνι. «Τον ρώτησα γιατί και μου είπε ότι είχα κακή σχέση με (τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζόρτζιο) Φουρλάνι. Οπότε του είπα: "Σου τηλεφώνησα ποτέ για να παραπονεθώ γι' αυτόν;". Ποτέ δεν το έκανα».

Ο 55χρονος, ο οποίος εξετάζεται για έναν εκτελεστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, υποστηρίζει ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Καρντινάλε, τον ιδρυτή της RedBird Capital, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο με αφορμή την κατάκτηση του Scudetto το 2022.

«Μέσα σε ένα χρόνο είχα μόνο μία συνομιλία μαζί του και πήρα τέσσερα μηνύματα. Μου είπε ότι πρέπει να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Τον εμπιστεύτηκα. Όλοι ξέρουμε πώς πήγε αυτό».

Ο Μαλντίνι έπαιξε στη Μίλαν από το 1984 έως το 2009, κατακτώντας επτά φορές την Serie A και πέντε φορές το UEFA Champions League.

Επέστρεψε στο σύλλογο το 2018, αφού αποδέχθηκε πρόταση να γίνει διευθυντής αθλητικής στρατηγικής και ανάπτυξης του συλλόγου. Ένα χρόνο αργότερα προήχθη σε τεχνικό διευθυντή.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως τεχνικός διευθυντής, η Μίλαν κατέκτησε το 2021-22 τον τίτλο της Serie A, τον πρώτο της μετά από 11 χρόνια, με τον Μαλντίνι να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη νέων ταλέντων όπως ο Τεό Ερνάντες, ο Ραφαέλ Λεάο και ο Φικάγιο Τομόρι.

Ο Μαλντίνι και ο Μασάρα αναγνωρίστηκαν για τις προσπάθειές τους, όταν και οι δύο κέρδισαν το βραβείο του αθλητικού διευθυντή της χρονιάς στα βραβεία Globe Soccer Awards 2022.

Σχετικά με το μέλλον του στο ποδόσφαιρο, ο Μαλντίνι δήλωσε: «Υπάρχουν περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις για την Μίλαν. Δεν θα δούλευα ποτέ για άλλον ιταλικό σύλλογο, παρά μόνο για μια ξένη ομάδα υψηλού επιπέδου. Μου αρέσει να κερδίζω και να χτίζω (έργα). Σαουδική Αραβία; Ποιος ξέρει. Μπορεί να είναι μια ιδέα».