Σοβαρά επεισόδια στο Μπέρμιγχαμ - Τρεις Αγγλοι αστυνομικοί τραυματίες

Τρεις Βρετανοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν εχθές (30/11) το βράδυ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με οπαδούς της Λέγκια Βαρσοβίας, στο περιθώριο του αγώνα του Europa Conference League μεταξύ της Άστον Βίλα και της πολωνικής ομάδας, που έγινε στο Μπέρμιγχαμ.

Σοβαρά επεισόδια στο Μπέρμιγχαμ - Τρεις Αγγλοι αστυνομικοί τραυματίες

Τα επεισόδια ξέσπασαν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, σε ένα πάρκινγκ κοντά στο στάδιο Villa Park, όπου οι οπαδοί της Λέγκια συγκεντρώθηκαν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία και εκτόξευσαν φωτοβολίδες και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Ο αγώνας άρχισε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 22:00, αλλά το πάρκινγκ που προοριζόταν για Πολωνούς φιλάθλους παρέμεινε άδειο. Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ εξήγησε ότι δεν μπόρεσε «να αφήσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας να μπουν στο γήπεδο μετά τις αναταραχές».

Σημειώνεται, ότι για τον συγκεκριμένο αγώνα, είχαν διατεθεί λιγότερα από 1.000 εισιτήρια για τους οπαδούς της Λέγκια Βαρσοβίας, οι οποίοι είναι... γνωστοί ταραχοποιοί. Ωστόσο, αρκετοί οπαδοί χωρίς εισιτήρια είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να πάνε στο Μπέρμιγχαμ, όπου είχε αναπτυχθεί ένα επιβλητικό σύστημα ασφαλείας από τις αρχές.

«Παρά τα πολυάριθμα αιτήματα συνεργασίας προς τη Λέγκια Βαρσοβίας, σχετικά με τους οπαδούς που ήθελαν να ταξιδέψουν, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν παρείχε βοήθεια σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα ασφαλείας αυτών των οπαδών στο Βίλα Παρκ», κατήγγειλε η διοίκηση της Αστον Βίλα σε σχετικό δελτίο Τύπου και πρόσθεσε:

«Η Αστον Βίλα καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά αυτών των οπαδών και ευχαριστεί την αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς για τον επαγγελματισμό της σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».