«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φαν Πέρσι

«Τίτλους τέλους» αποφάσισε να βάλει στην σπουδαία του καριέρα ο Ολλανδός άσος. 

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φαν Πέρσι

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ανακοίνωσε ότι αυτή η σεζόν με τη Φέγονορντ θα είναι η τελευταία μέσα στα γήπεδο, καθώς με την ολοκλήρωσή της τον ερχόμενο Μάιο, θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

«Όπως φαίνεται θα σταματήσω το ποδόσφαιρο στο τέλος της περιόδου. Θα είμαι πλέον 36 ετών και θα έχω κλείσει 18 χρόνια καριέρας», δήλωσε ο Ολλανδός επιθετικός, ο οποίος το καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Φέγενορντ.

Ο Φαν Πέρσι γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1983 στο Ρότερνταμ, «ξεπετάχθηκε» από τις ακαδημίες της Εξέλσιορ και το 1999 εντάχθηκε στην Φέγενορντ. Το 2004 πήγε στην Άρσεναλ, όπου επί μια οκταετία διέγραψε μια λαμπρή διαδρομή με 96 γκολ στο ενεργητικό του. Από το 2012 έως το 2015 φόρεσε την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην συνέχεια πήγε στην Φενερμπαχτσέ και φέτος έκανε τον κύκλο του επιστρέφοντας στην Φέγενορντ.

Συμπλήρωσε 102 εμφανίσεις και πέτυχε 50 γκολ με την Εθνική Ολλανδίας, στην οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2005 και υπήρξε βασικότατο στέλεχος της ομάδας που έφτασε έως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, όταν και ηττήθηκε στην παράταση με 1-0 από την Ισπανία.