Μονπελιέ - Κλερμόν 1-1: Το «έσωσε» στο τέλος

Αν και με δέκα παίκτες η Μονπελιέ κατάφερε να ισοφαρίσει την Κλερμόν (1-1) και να πάρει τον βαθμό στο ματς που έγινε από την αρχή κατόπιν απόφασης των γαλλικών αρχών μετά τη διακοπή λόγω ρίψης κροτίδας. 

Μονπελιέ - Κλερμόν 1-1: Το «έσωσε» στο τέλος

Η Μονπελιέ νικούσε με 4-2 την Κλερμόν όταν στο 90' οπαδός της πέταξε κροτίδα που τραυμάτισε τον γκολκίπερ της αντίπαλης ομάδας. Η απόφαση των γαλλικών αθλητικών αρχών μετά τη διακοπή της αναμέτρησης ήταν η τιμωρία της Μονπελιέ με αφαίρεση βαθμού και η επανάληψη του αγώνα από την αρχή.

Απόψε (29/11) η Μονπελιέ έχασε την ευκαιρία να «ρεφάρει» και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, καθώς η Κλερμόν άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ με τον Γκοναλόνς και χρειάστηκε ένα πέναλτι του Σαβανιέ στο 87' για το τελικό 1-1.

Το έργο της Μονπελιέ έγινε πιο δύσκολο όταν αποβλήθηκε στο 28' ο Ντερ Ζακαριάν με απευθείας κόκκινη, συνέχισε να υπερέχει και εν τέλει δικαιώθηκε με την ισοφάριση.

Έτσι η Μονπελιέ βρίσκεται στη 13η θέση με 13 βαθμούς, ενώ η Κλερμόν με 10 βαθμούς παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη (προτελευταία, πάνω μόνο από την Λιόν).

Η Μονπελιέ πριν από το περιστατικό με τη διακοπή του αγώνα και την ποινή που της επιβλήθηκε ήταν κοντά στις θέσεις της Ευρώπης, αλλά τώρα θα παλέψει για την παραμονή.