Ένοχος φορολογικής απάτης (και) ο Μπέιλ!

Ακόμη ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, άνοιξε... λογαριασμούς με το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας.

Ένοχος φορολογικής απάτης (και) ο Μπέιλ!

Σε ακόμα υπόθεση φορολογικής απάτης εμπλέκεται παίκτης της Ρεάλ. Πρόκειται για τον Γκάρεθ Μπέιλ και η υπόθεση αφορά στα έσοδα που είχε από δικαιώματα εικόνας το 2013 μέσω μιας αγγλικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει η El Mundo, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι ο παίκτης θα έπρεπε να είχε φορολογηθεί στην Ισπανία για τα έσοδα του κατά τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2013, την χρονιά που πήγε (1η Σεπτεμβρίου) στην Ρεάλ Μαδρίτης από την Τότεναμ.

Η υπηρεσία φορολογίας εκτιμά ότι ο Μπέιλ διέπραξε φορολογική απάτη ύψους 200.000 ευρώ, που με το πρόστιμο 100.000 ευρώ και τους τόκους 37.000 ευρώ, φτάνει συνολικά στα 337.000 ευρώ.

Πάντως κατά το έτος αυτό, ο Μπέιλ δεν θεωρείται φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία, αφού θα έπρεπε να είχε διαμείνει τουλάχιστον 183 ημέρες στην ισπανική επικράτεια, κάτι που δεν συνέβη.

Όμως το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι έπρεπε να είχε φορολογηθεί στην Ισπανία για τα δικαιώματα που προέκυψαν όταν φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα έπρεπε να είχε πληρώσει το 19% των εσόδων του.


Ο Μπέιλ «συμμετέχει» σε ένα ευρύ φάσμα παικτών από τη Ρεάλ Μαδρίτης που είχαν προβλήματα με το υπουργείο Οικονομικών και οι οποίοι είναι οι Μόντριτς, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Καρίμ Μπενζεμά, Σέρχιο Ράμος, Χάμες Ροντρίγες, Ντι Μαρία, Οζίλ, Καρβάλιο και Κριστιάνο Ρονάλντο.