Το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται στο Καραϊσκάκη

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού επιστρέφει στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις στο πλαίσιο του UEFA Youth League.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται στο Καραϊσκάκη

Η «ερυθρόλευκη» Κ19 θα υποδεχτεί στις 17:00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Καμπάλα. Οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι, καθώς στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν είχαν αναδειχθεί νικητές με 3-0. Το έργο των πρωταθλητών είναι θεωρητικά εύκολο, ωστόσο χρειάζεται η απαιτούμενη συγκέντρωση έτσι ώστε να μην πέσουν θύματα έκπληξης.

Αυτό τόνισε και στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: «Είναι ένα παιχνίδι UEFA Youth League που χρειάζεται να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να συνεχίσουμε τόσο τις καλές εμφανίσεις, όσο και το νικηφόρο σερί που έχουμε χτίσει στη διοργάνωση. Το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό για εμάς να αγωνιζόμαστε στο στάδιο της πρώτης ομάδας, στο "Γ. Καραϊσκάκης", και είναι μια τρομερή εμπειρία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως προσομοίωση για το τι θα συναντήσουν όσα παιδιά καταφέρουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού».

Η εικόνα των Πειραιωτών στο πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού έδειξε πως υπάρχει η απαιτούμενη ποιότητα, προκειμένου να σφραγιστεί η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πριν από την Καμπάλα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκλείσει τη Λέτσε που αναδείχθηκε την περασμένη σεζόν πρωταθλήτρια Ιταλίας στους Νέους. Η ομάδα του Πειραιά δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την Καμπάλα παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα. Στον προηγούμενο γύρο οι Αζέροι κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση αποκλείοντας την Ακαδημία Πούσκας, η οποία αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης σε επίπεδο ακαδημιών. Οι Νέοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σαν να μην υπάρχει το υπέρ τους 3-0 και παράλληλα καλούνται να ξεδιπλώσουν μπροστά στο κοινό τους το αστείρευτο ταλέντο τους.

Στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» έχουν συμπεριληφθεί οι Σίνα, Έξαρχος, Ρολάκης, Κ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Τανούλης, Κουτσογούλας, Πρεκατές, Πνευμονίδης, Δαρβίρας, Κουτσίδης, Μουζακίτης, Μαυρόπουλος, Πλειώνης, Δάμα, Αλαφάκης, Γατόπουλος, Λιατσικούρας, Κουράκλης, Λίγδας.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιρλανδός Τζέιμι Ρόμπινσον και βοηθοί οι συμπατριώτες του, Άνταμ Τζέφρι και Άντριου Νέδερι. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Μπαλαχούτης.