Η FIFA νίπτει τα χέρια της για Ποντένσε- Η απόφαση θα ληφθεί στο CAS

Η FIFA δεν θα συμμετάσχει στη δικαστική διαδικασία σχετικά με τις αποζημιώσεις που ζητά η Σπόρτινγκ για πρώην ποδοσφαιριστές της, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ποντένσε του Ολυμπιακού.

Η FIFA νίπτει τα χέρια της για Ποντένσε- Η απόφαση θα ληφθεί στο CAS

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, η FIFA αποφάσισε να νίψει τα χέρια της στη δικαστική μάχη της Σπόρτινγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του Ζέλσον Μάρτινς και να αφήσει το CAS να επιλύσει τη διαφορά.

Η FIFA δεν θέλησε να γνωμοδοτήσει επί της υπόθεσης. Όπως είναι γνωστό η Σπόρτινγκ ζήτησε αποζημίωση ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφή του Ζέλσον στην Ατλέτικο χωρίς την άδειά της.

Ωστόσο, οι ροχιμπλάνκος θεωρούν ότι είναι ισχυρή η μονομερής λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή για σοβαρό λόγο, όπως ήταν η επίθεση που δέχθηκε από μια ομάδα ultras στο προπονητήριο της Σπόρτινγκ στα τέλη της περασμένης σεζόν.

H Σπόρτινγκ ήρθε σε διακανονισμό με τη Γουλβς για τη μεταγραφή του Ρούι Πατρίτσιο αλλά όταν επιχείρησε να κάνει το ίδιο και με την Ατλέτικο «έφαγε πόρτα». Η FIFA έστειλε τη γνωμοδότηση της στη Σπόρτινγκ η οποία έχει προθεσμία 10 ημερών για να απαντήσει.

Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει και την υπόθεση του Ντανιέλ, ο οποίος υπέγραψε στον Ολυμπιακό με την ίδια διαδικασία με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Όπως είναι γνωστό ο πορτογαλικός σύλλογος ζητά από τον Ολυμπιακό αποζημίωση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πορτογάλο εξτρέμ.