Νίκη της Αργεντινής στη Βραζιλία, σε ματς που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια στις εξέδρες

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 τη Βραζιλία στο Μαρακανά για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Το ματς επισκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες.

Νίκη της Αργεντινής στη Βραζιλία, σε ματς που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια στις εξέδρες

Για αρκετά λεπτά επικράτησε χάος, με βίαιες σκηνές, στη νότια εξέδρα του Μαρακανά, όπου οι διοργανωτές είχαν την απίθανη ιδέα να τοποθετήσουν τους οπαδούς της Αλμπισελέστε ανάμεσα σε Βραζιλιάνους οπαδούς.

Η σπίθα δεν άργησε να ανάψει. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ύμνου της Αργεντινής, όλο το υπόλοιπο γήπεδο αποδοκίμαζε, γεγονός που προκάλεσε την οργή των φιλοξενουμένων. Κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια και επενέβη η Στρατιωτική Αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν παιδιά να κλαίνε, μικροτραυματισμοί και οπαδοί που αναγκάστηκαν να πηδήξουν στον αγωνιστικό χώρο για να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Τελικά, οι παίκτες του Σκαλόνι κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, θυμίζοντας ανάλογες σκηνές με το ματς της 5ης Σεπτεμβρίου 2021, στο Σάο Πάολο, όταν το ματς είχε αναβληθεί, λόγω του «σκανδάλου» υγείας (τέσσερις παίκτες είχαν κατηγορηθεί για παραβίαση του αντι-Covid).

Μετά από 27 λεπτά διαπραγματεύσεων, το ματς ξεκίνησε και κρίθηκε από το γκολ του Οταμέντι στο 63ο λεπτό.

Οι Βραζιλιάνοι οπαδοί δεν είχαν δει ποτέ την ομάδα τους να χάνει εντός έδρας (σε 64 αγώνες) στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 83’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ζοέλιντον (για χτύπημα στον Ντε Πολ), γεγονός που απλούστευσε τα τελευταία λεπτά για τους νικητές, οι οποίοι πανηγύρισαν την ιστορική νίκη με τον κόσμο τους στις κερκίδες του «Μαρακανά».

Βραζιλία: Άλισον, Έμερσον, Μαρκίνιος (46’ Νίνο), Γκαμπριέλ (72’ Ζοέλιντον), Αουγκούστο, Άντρες, Γκιμαράες (78’ Λουίζ), Ραφίνια (72’ Έντρικ), Μαρτινέλι (78’ Βέιγκα), Ζεσούς.

Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (66’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Λο Σέλσο (70’ Γκονσάλες), Φερνάντες (70’ Παρέδες), Μακ Άλιστερ, Μέσι (78’ Ντι Μαρία), Άλβαρες (78’ Λ. Μαρτίνες).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ