Ντάνι Άλβες: Θα δικαστεί με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας, Ντάνι Άλβες θα δικαστεί για μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση.

Ντάνι Άλβες: Θα δικαστεί με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

Ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη τον Ιανουάριο και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση. Ο 40χρονος είδε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση τον Φεβρουάριο να απορρίπτεται και την Τρίτη (14/11), ο δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου της Ισπανίας δήλωσε ότι θα διεξαχθεί δίκη. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν επαρκείς λογικές ενδείξεις για να συμφωνήσουμε στην έναρξη της προφορικής δίκης με τους όρους που ζητήθηκαν από την Εισαγγελία και την ιδιωτική δίωξη», ανέφεραν οι δικαστές.

Μόλις ο εισαγγελέας και η ομάδα υπεράσπισης υποβάλουν στο δικαστήριο τα συμπεράσματά τους και τα αποδεικτικά τους στοιχεία, θα οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.

Ο Άλβες φέρεται να επιτέθηκε σε μια γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος έχει αρνηθεί την κατηγορία.

Η υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες έχει ζητήσει επανειλημμένα να αφεθεί ελεύθερος. Ούτε ο δικαστής που εποπτεύει την υπόθεση ούτε το επαρχιακό δικαστήριο της Βαρκελώνης έχουν αποδεχθεί το αίτημα αυτό.

Ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν για τη μεξικανική ομάδα Πούμας UNAM κατά τη στιγμή της σύλληψής του, έχοντας φύγει για δεύτερη φορά από τη Βαρκελώνη τον Ιούνιο του 2022. Η Πούμας έλυσε τότε το συμβόλαιό του.

Σε δύο περιόδους, ο Άλβες έπαιξε 408 φορές για την Μπαρτσελόνα, κατακτώντας έξι φορές τη La Liga και τρεις φορές το Champions League. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας της Εθνικής Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ πέρυσι.