Πλησιάζει ο Κέιν στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Ακόρ Άνταμς της Μονπελιέ προηγείται πάντα στη μάχη για το φετινό «Χρυσό Παπούτσι», πίσω του είναι ο Πελεγκρίνο της Μπόντο Γκλίμτ και ο Χάρι Κέιν πλησιάζει επικίνδυνα. Στη 15η θέση ο Παυλίδης. 

Πλησιάζει ο Κέιν στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Νιγηριανός επιθετικός της Μονπελιέ, Ακόρ Άνταμς, εξακολουθεί με 22 γκολ και 36,5 βαθμούς να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το «Χρυσό Παπούτσι», το ετήσιο βραβείο που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης, μπροστά από τον 33χρονο Νορβηγό επιθετικό της Μπόντο Γκλιμτ, Αμάλ Πελεγκρίνο (23 γκολ και 34,5 βαθμοί).

Τους δύο παίκτες πλησίασε ακόμα περισσότερο ο Χάρι Κέιν, με τα δύο τέρματα που σημείωσε στην εντός έδρας νίκη (4-2) της Μπάγερν Μονάχου επί της Χαϊντενχάιμ, φτάνοντας τα 17 γκολ και 34 βαθμούς.

Πίσω του στην 4η θέση είναι ο Σερού Γκιρασί της Στουγκάρδης με 15 γκολ και 30 βαθμούς, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν πλέον, ο Κιλιάν Μπαπέ με 13 γκολ και 26 βαθμούς, χάρη στα τρία γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Ρεμς, αλλά και ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ (13 γκολ και 26 βαθμοί), ο οποίος πήρε το βραβείο τη σεζόν 2022/23, σκόρερ δύο φορές στην εκτός έδρας ισοπαλία (4-4) της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Στην 15η θέση -από την 13η- υποχώρησε ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Άλκμααρ, Βαγγέλης Παυλίδης, με 13 γκολ και 19,5 βαθμούς.

Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερα προχωρημένη αγωνιστική φάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ