Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2: Οι Βραζιλιάνοι κατέκτησαν το Copa Libertadores

Ιστορικές στιγμές ζουν άπαντες στην Φλουμινένσε, καθώς τα ξημερώματα η βραζιλιάνικη ομάδα κατέκτησε για πρώτη φορά στην Ιστορία της το Copa Libertadores, επικρατώντας στον τελικό του «Μαρακανά» της Μπόκα Τζούνιορς με 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1).

Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2: Οι Βραζιλιάνοι κατέκτησαν το Copa Libertadores

Ο... Αργεντινός επιθετικός, Χερμάν Κάνο άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό, σημειώνοντας το 13ο γκολ του σε αυτό το Copa Libertadores σε ηλικία 35 ετών.

Ωστόσο, ο Περουβιανός δεξιός οπισθοφύλακας, Λουίς Αντβίνκουλα ισοφάρισε στο 73ο λεπτό με ένα υπέροχο σουτ. Κατά συνέπεια, ο τίτλος θα κρινόταν στην παράταση, εκεί όπου ο Τζον Κένεντι (σ.σ. ο οποίος μπήκε στο ματς στο 80ο λεπτό) «βρήκε δίχτυα» στο 99ο λεπτό, ενώ στην συνέχεια αποβλήθηκε, επειδή πανηγύρισε.... έξαλλα το γκολ με τους φιλάθλους της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σ' αυτόν τον τελικό αγωνίσθηκαν δύο παίκτες με σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός επιθετικός, Εντινσον Καβάνι για λογαριασμό της Μπόκα Τζούνιορς και ο Βραζιλιάνος, Μαρσέλο με την Φλουμινένσε.