Άγιαξ - Φόλενταμ 2-0: Nικηφόρο ντεμπούτο ο Φαν'τ Σιπ σε μια ομάδα που δεν κέρδιζε 70 μέρες!

Ο Άγιαξ επιβλήθηκε με 2-0 της Φόλενταμ για το oλλανδικό πρωτάθλημα στο ντεμπούτο του Τζον Φαν'τ Σιπ με την ομάδα του Άμστερνταμ να κερδίζει μετά από 70 μέρες και να βγαίνει από την επικίνδυνη ζώνη!

Άγιαξ - Φόλενταμ 2-0: Nικηφόρο ντεμπούτο ο Φαν'τ Σιπ σε μια ομάδα που δεν κέρδιζε 70 μέρες!

Ευεργετική ήταν η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Άγιαξ!

Στο ντεμπούτο του Τζον Φαν'τ Σιπ η ομάδα του Άμστερνταμ επιβλήθηκε της Φόλενταμ με 2-0, στη «Γιόχαν Κρόιφ» στην πρώτη της επιτυχία μετά από 70 μέρες!

Στο πρώτο του ματς ως τεχνικός του «Αίαντα», ο πρώην εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας, τον επανέφερε στις επιτυχίες μετά τις 24 Αυγούστου, όταν οι Ολλανδοί είχαν νικήσει τη Λουντογκόρετς με 4-1 για τα play-offs του Europa League.

Έκτοτε μέτρησαν επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Άγιαξ μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως έδειξε σημάδια βελτίωσης.

Στο 5' ο Μπέρχαους αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 29' ο Μπερχβάιν σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 56' ο Μπρόμπι «σέρβιρε» στον Μπέρχβαϊν που άνοιξε το σκορ, με το 2-0 να γίνεται στο 88'; ο Μπέρχαους εκτέλεσε κόρνερ, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άγιαξ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Με το τρίποντο αυτό ο «Αίας» έφτασε τα δύο στην τρέχουσα Eredivisie κι ανέβηκε από ουραγός στην 15η, με οκτώ βαθμούς, όσους έχει και η 16η Φίτεσε.

Άγιαξ: Ραμάι - Γκάεϊ, Σούταλο, Χάτο, Μάρτα (65’ Σαλάχ Εντίν) - Φαν ντεν Μπόουμεν, Τέιλορ (80’ Φος) - Μπερχάους, Χλίνσον (85’ Χοντς), Μπερχβάιν - Μπρόμπεϊ (79’ Άκπομ)