Βαλμπουένα για τα επεισόδια στο Μαρσέιγ-Λιόν: «Νιώθω ότι υπάρχει μίσος και από τις δύο πλευρές»

Έχοντας φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων, ο Ματιέ Βαλμπουένα σχολίασε τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα γύρω από το «Βελοντρόμ» πριν από τον αγώνα Μαρσέιγ-Λιόν για τη Ligue 1 στις 29 Οκτωβρίου.

Βαλμπουένα για τα επεισόδια στο Μαρσέιγ-Λιόν: «Νιώθω ότι υπάρχει μίσος και από τις δύο πλευρές»

Μιλώντας στην εκπομπή «Rothen s'enflamme» του RMC την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο Ματιέ Βαλμπουένα εξέφρασε τη λύπη του για το «μίσος» που υπάρχει μεταξύ ορισμένων οπαδών της Ολιμπίκ Μαρσέιγ και της Ολιμπίκ Λιόν. Έχοντας παίξει και για τους δύο συλλόγους -και έχοντας δεχθεί βίαιη επίθεση με μια κούκλα με το ομοίωμά του που κρεμόταν στις κερκίδες- ελπίζει σε αυστηρές κυρώσεις μετά τα σοβαρά επεισόδια γύρω από το «Βελοντρόμ» στις 29 Οκτωβρίου.

«Ήταν σε διαφορετικό πλαίσιο για μένα, επειδή συνέβη στο γήπεδο», είπε ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού. «Ήξερα τι να περιμένω, αφού έπαιξα για οκτώ χρόνια στην Μαρσέιγ (2006-2014) και στη συνέχεια υπέγραψα στη Λιόν δύο χρόνια αργότερα (2015-2017). Ήξερα ότι δεν επρόκειτο να με χειροκροτήσουν. Αλλά έμεινα έκπληκτος. Η αντιπαλότητα μεταξύ της Λιόν και της Μαρσέιγ μεγαλώνει συνεχώς».

«Αν το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα ξανασυμβεί».

«Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μίσος και από τις δύο πλευρές. Δεν υπήρχε αυτό πριν. Ίσως η υπογραφή μου στη Λιόν να πυροδότησε κάτι (...) Σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον όρια. Αν το αφήσουμε να περάσει, θα ξανασυμβεί», σημειώνει ο 39χρονος.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν είναι οι οπαδοί της Μαρσέιγ αυτοί που το κάνουν αυτό», πρόσθεσε ο πρώην διεθνής Γάλλος. «Τιμωρούν τους οπαδούς που έρχονται να παρακολουθήσουν έναν αγώνα (...) Ίσως να συμβεί στην Μαρσέιγ, αλλά αν δεν πάρουμε ισχυρές και δίκαιες αποφάσεις, θα συνεχιστεί».

Ύστερα από τέσσερις σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Ματιέ Βαλμπουένα υπέγραψε αυτό το καλοκαίρι στον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο. Έχει δύο γκολ σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος. Το συμβόλαιό του έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν.