Φαν’τ Σιπ: «Διακαής επιθυμία της γυναίκας μου να επιστρέψω στον Άγιαξ»

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ μίλησε για την επιστροφή του στον Άγιαξ και έκανε ειδική αναφορά στη σύζυγο του και την επιθυμία της να γυρίσει στην ομάδα του Άμστερνταμ.

Φαν’τ Σιπ: «Διακαής επιθυμία της γυναίκας μου να επιστρέψω στον Άγιαξ»

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ ανάλβε την τεχνική ηγεσία του Άγιαξ, ο οποίος πραγματοποιεί μία πολύ κακή σεζόν και ευελπιστεί με την πρόσληψη του πρώην ομοσπονδιακού μας προπονητή να αλλάξει την εικόνα του.

Ο Ολλανδός προπονητής στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του Άγιαξ έκανε αναφορά στη σύζυγο του, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό.

«Ήταν η διακαής επιθυμία της γυναίκας μου να επιστρέψω στον Άγιαξ. Επειδή είναι η ομάδα μου, είναι η ομάδα της. Η αγάπη μας ξεκίνησε εδώ. Ο Άγιαξ είναι ο σύλλογός μου και η γυναίκα μου μου έδωσε την έγκριση. Ξέρω ότι είναι μαζί μου», είπε για τη σύζυγο του ο Τζον Φαν’τ Σιπ και στη συνέχεια μίλησε:

Με τι θα ξεκινήσετε; Τι πρόκειται να αλλάξετε;

Πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις ώστε το σύνολο να γίνει μία ομάδα. Το είδαμε χθες κόντρα στην PSV, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά σε αυτό που συμβαίνει μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου. Αυτό συνέβη σε φάσεις πολλών αγώνων. Πρέπει να δώσετε σαφήνεια σχετικά με αυτό.

Ποια είναι η αποστολή σας;

Η δουλειά μου είναι φυσικά αυτό που μόλις είπα. Κάντε το μια ομάδα και δώστε σαφήνεια. Αν κοιτάξετε τον στόχο που θέλει η ομάδα, που είναι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτό είναι λογικό. Το οφείλουμε στη στάση μας.

Σε αυτή τη θέση, οι άνθρωποι της έδρας θα σκεφτούν, ο Άγιαξ είναι δέκατος όγδοος. Αλλά εάν νικήστετε τα δύο αναβληθέντα παιχνίδια, θα πάτε στους τέσσερις πόντους από τους πέμπτους Go Ahead Eagles.

Οι τέσσερις πρώτοι είναι πολύ μακριά. Για την ώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην πέμπτη θέση. Αυτό απέχει ακόμη πολύ από το να συμβεί, αλλά πρέπει να φτάσουμε εκεί βήμα προς βήμα. Μα φυσικά ξεκινάει την Πέμπτη κόντρα στη Volendam. Για εμάς είναι ένας μεγάλος ανταγωνισμός να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα.

Όταν βλέπεις το υλικό, με όλες αυτές τις κακές αγορές, έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να καταφέρεις να τερματίσεις πέμπτος;

Ναι, αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε. Πρέπει να δούμε κατά πόσο μπορούμε να ενισχύσουμε την ισορροπία στην επιλογή, τι μπορούμε να αλλάξουμε τον Ιανουάριο. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να ισχύει. Έχουμε πολλά παιχνίδια να παίξουμε πρώτα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σε αυτό για να αποκτήσουμε τα θεμέλια όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί αυτό δεν υπάρχει.

Έχετε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, υπάρχουν «αν» και «αλλά» σε αυτό;

Βασικά είναι μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά επιστρέφω στον ρόλο με τον οποίο θα ξεκινούσα. Αλλά όλοι ξέρουμε στο ποδόσφαιρο πώς λειτουργεί αυτό. Αν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, το θέλετε ακόμα; Αν τα πράγματα πάνε πολύ καλά, θα συνεχίσεις ή όχι; Αυτό είναι όλο για μετέπειτα φροντίδα.

Φέρνεις ως δεξί χέρι τον Μιχάλη Βαλκάνη. Δουλέψατε μαζί στην Τσβόλε, τη Μελβούρνη και την Εθνική Ελλάδος. Θα είναι το δεξί σου χέρι;

Τον πήρα επίτηδες μαζί μου. Πρέπει να γίνει μέλος ενός συλλόγου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπου πρέπει να γίνουν πολλά. Μπορώ να τον εμπιστευτώ τυφλά. Ξέρει τι θέλω από μένα και ξέρω τι μπορεί να κάνει. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική βάση για να ξεκινήσετε. Πρέπει να κοιτάξετε το προσωπικό που έχουμε στη διάθεσή μας για να δείτε ποιος μπορεί να κάνει τι καλά. Πρέπει να δείξουμε στα αγόρια ότι είμαστε κι εμείς ομάδα. Είναι σαφές ότι ο Μιχάλης είναι σημαντικός.

Έχετε μιλήσει με τον Μαντούρο για αυτό;

Όχι, αυτή είναι μόνο η πρώτη μου μέρα. Υπάρχουν ακόμη προγραμματισμένες συζητήσεις για αύριο το πρωί και προπόνηση το απόγευμα. Επομένως, υπάρχουν ακόμα κάποιες συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί πρώτα, αλλά προτιμώ να είμαι στο γήπεδο τώρα.

Έχετε μιλήσει ακόμα με τον Λούις φαν Χάαλ;

Ναι.

Εσείς τώρα κοιτάτε το Volendam, κοιτάμε μερικά έργα παρακάτω. Μετά είναι και πάλι η μεταγραφική περίοδος. Ποιος θα είναι υπεύθυνος για την πολιτική αγορών και πωλήσεων; Γιατί αυτό είναι φυσικά πολύ σημαντικό για σένα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό περισσότερο μαζί εσωτερικά. Το πρώτο μου καθήκον τώρα είναι η ομάδα. Νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει, επειδή είμαι κοντά σε αυτό, ότι μπορώ να δώσω συμβουλές στους ανθρώπους που αποφασίζουν για αυτό.