Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Με υπογραφή Μπέλιγχαμ στην κορυφή!

Με δύο γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα στο «Μονζουίκ και επέστρεψε στην κορυφή της La Liga. Ο Γκιντογκάν το γκολ των Καταλανών που είχαν και δύο δοκάρια.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Με υπογραφή Μπέλιγχαμ στην κορυφή!

Πο-πο ένας Μπέλιγχαμ! Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός πήρε από το χέρι τη Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε τούμπα το clasico με τη Μπαρτελόνα στο «Μονζουίκ» και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (2-1)! Με αυτό το αποτέλεσμα οι «μερένγκες» επέστρεψαν στην κορυφή της La Liga και έπιασαν την Ζιρόνα στους 28 βαθμούς.

Αυτόχειρες οι «μπλαουγκράνα» που προηγήθηκαν με τον Γκιντογκάν στο 6', είχαν δύο δοκάρια με τους Φερμίν και Ίνιγκο Μαρτίνεθ αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό, πέφτοντας έτσι στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με… γκολ από τα αποδυτήρια, «ευγενική προσφορά» μάλιστα του αντιπάλου της. Καθώς από λάθος γύρισμα του Τσουαμενί και κακό διώξιμο της μπάλας από τον Αλάμπα, ο Γκιντογκάν πήρε την κόντρα και με ονειρικό πλασέ στο τετ α τετ με τον Κέπα, πέτυχε το 1-0 μόλις στο 7’!

Με το μομέντουμ υπέρ τους, οι «μπλαουγκράνα» ήταν εκείνοι μάλιστα που έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, στο 16ο λεπτό. Όταν ο Τσάβι έκλεψε από τον Κρόος, πιθανότατα με φάουλ, για να φτάσει η μπάλα στον Λόπεθ το σουτ του οποίου από θέση μέσα αριστερά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κέπα…

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι, ανεβάζοντας την πίεση της στο γήπεδο και επεδίωξε να φτάσει στην ισοφάριση, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή. Ωστόσο, βρήκε απέναντί της μια καλά οργανωμένη άμυνα, με τη Μπαρτσελόνα να ελέγχει τον ρυθμό και να μην της επιτρέπει να κάνει φάσεις.

Τελικά τη λύση έδωσε - ποιος άλλος;- ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο σταρ των Μαδριλένων ισοφάρισε στο 68' και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με υπέροχη ενέργεια χάρισε το τρίποντο στη Ρεάλ γράφοντας ιστορία!

Το προφίλ της 11ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27/10)
Τζιρόνα-Θέλτα 1-0
(90+1' Ερέα)

ΣΑΒΒΑΤΟ (28/10)

Aλμερία-Λας Πάλμας 1-2
(73' Ραμαζανί-23' Χανταντί, 90'+ Καμπά)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(6' Γκιντογκάν - 68', 90+2' Μπέλιγχαμ)

19.30: Μαγιόρκα-Χετάφε

22.00: Κάντιθ-Σεβίλλη

ΚΥΡΙΑΚΗ (29/10)

15.00: Μπέτις-Οσασούνα

17.15: Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ

19.30: Μπιλμπάο-Βαλένθια

22.00: Ατλέτικο-Αλαβές

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (30/10)

22.00: Γρανάδα-Βιγιαρεάλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ