Αγγλία: Το 80% των παικτών δεν αισθάνεται ασφάλεια, το 30% είναι κατά του VAR

Πάνω από το 80% των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην αγγλική Football League (EFL) πιστεύουν ότι δεν γίνονται αρκετά για να αισθάνονται ασφαλείς στο γήπεδο, σύμφωνα με έρευνα της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA).

Αγγλία: Το 80% των παικτών δεν αισθάνεται ασφάλεια, το 30% είναι κατά του VAR

Η έρευνα διανεμήθηκε σε παίκτες από τις τρεις κατηγορίες που βρίσκονται κάτω από την Premier League.

Τις δύο τελευταίες περιόδους σημειώθηκε ένας αυξανόμενος αριθμός εισβολών στα γήπεδα προς το τέλος των σεζόν με φιλάθλους να πανηγυρίζουν τίτλους, ανόδους ή παραμονές.

«Περισσότεροι από τους μισούς παίκτες της EFL που ερωτήθηκαν από την PFA είπαν ότι συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι όπου μια εισβολή στο γήπεδο είχε ως αποτέλεσμα την επίθεση ή την παρενόχληση ενός παίκτη», ανέφερε η PFA την Τετάρτη.

«Λιγότερο από το 20% αισθάνθηκε ότι είχε γίνει αρκετά για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για εισβολές στο γήπεδο, παρενόχληση παικτών και φωνές που προκαλούν διακρίσεις».

Η έρευνα τόνισε επίσης τις ανησυχίες των παικτών σχετικά με τους νέους κανόνες καθυστερήσεων που έχει εισαγάγει το αγγλικό ποδόσφαιρο αυτή τη σεζόν.

Μετά την προσέγγιση της FIFA στα Παγκόσμια Κύπελλα ανδρών και γυναικών, το όργανο διαιτητών της Αγγλίας δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι αρμόδιοι θα προσθέσουν τον ακριβή χρόνο που χάνεται στους πανηγυρισμούς γκολ, τις αλλαγές και τους τραυματισμούς.

Ο στόχος είναι να αυξηθεί ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού, με τα παιχνίδια πλέον να ξεπερνούν τα 100 λεπτά συνολικά.

«Σχεδόν το 60% των παικτών EFL που ερωτήθηκαν από την PFA δεν υποστηρίζουν τους νέους κανόνες που αφορούν τον επιπλέον χρόνο στο τέλος κάθε ημιχρόνου», ανέφερε η PFA.

«Σχεδόν το 60% είπε επίσης ότι πίστευε ότι τα μεγαλύτερα σε διάρκεια παιχνίδια, που προέκυψαν από νέους κανόνες πρόσθετου χρόνου, προκαλούσαν τραυματισμούς περισσότερων παικτών».

Οι παίκτες θεώρησαν επίσης ότι «δεν τους δόθηκε το κατάλληλο διάλειμμα μεταξύ των σεζόν» και σχεδόν το ένα τρίτο των παικτών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν υποστήριξαν τη χρήση του Video Assistant Referee (VAR).