Ζιντάν: «Ο προπονητής έχει 23... παιδιά - Πιο κουρασμένος από τους παίκτες στο τέλος της σεζόν»

Στο δίλλημα της κούρασης ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές στο ποδόσφαιρο έδωσε τη δική του απάντηση ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ζιντάν: «Ο προπονητής έχει 23... παιδιά - Πιο κουρασμένος από τους παίκτες στο τέλος της σεζόν»

Στο ερώτημα του ποιος είναι πιο κουρασμένος στο τέλος της σεζόν, οι παίκτες ή ο προπονητής κλήθηκε να απαντήσει ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο θρύλος του γαλλικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έχει εξίσου πετυχημένη καριέρα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής τόνισε ότι τα επίπεδα κούρασης στους προπονητές είναι πολύ μεγαλύτερα.

Δικαιολόγησε μάλιστα τη θέση του λέγοντας ότι ο προπονητής έχει να διαχειριστεί 23... παιδιά και πολλές καταστάσεις σε αντίθεση με τους παίκτες που βασική τους έννοια είναι η προσωπική του απόδοση.

«Στο τέλος μιας σεζόν στον πάγκο, είσαι πιο κουρασμένος από έναν παίκτη. Οι δύο δουλειές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Θυμάμαι ότι ως ποδοσφαιριστής ήμουν συγκεντρωμένος στην απόδοση μου και της ομάδας. Ο προπονητής, από την άλλη, έχει 23 παιδιά και δεν σταματάει ποτέ», είπε, αρχικά και πρόσθεσε:

«Όταν πήγαινα σπίτι, το κεφάλι μου ήταν πάντα στη δουλειά. Αυτή τη δουλειά έρχεται από όλες τις πλευρές. Όλες οι πληροφορίες τρέχουν πάνω σου και έχεις την ευθύνη να πάρεις όλες αυτές τις αποφάσεις. Είναι μια πραγματική εξάντληση της ενέργειάς σου».