Η Οσέρ έδωσε το όνομα του Ερίκ Καντονά στην αίθουσα ποδοσφαίρου του προπονητικού κέντρου (pics)

Η Οσέρ δεν ξέχασε την προσφορά του Ερίκ Καντονά στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και στον ίδιο τον γαλλικό σύλλογο και του έκανε μία ξεχωριστή τιμή.

Η Οσέρ έδωσε το όνομα του Ερίκ Καντονά στην αίθουσα ποδοσφαίρου του προπονητικού κέντρου (pics)

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, η Οσέρ τίμησε το Σάββατο (14/10) τον Ερίκ Καντονά. Συγκεκριμένα μετονόμασε την αίθουσα ποδοσφαίρου του προπονητικού κέντρου της σε «Ερίκ Καντονά» και παρών φυσικά ήταν και ο βετεράνος Γάλλος επιθετικός που «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στην Οσέρ τη δεκαετία του 1980.

Παρών ήταν επίσης και ο εμβληματικός πρώην προπονητής της Οσέρ, Γκι Ρου. Μαζί τους και ο εκτελεστικός προέδρος του συλλόγου, Μπαπτίστ Μαλέρμπ και ο πρώην επικεφαλής του προπονητικού κέντρου Ντανιέλ Ρολάν.

Ο Καντονά που πλέον είναι ηθοποιός, τόνισε: «Η Οσέρ είναι μια πόλη που σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι η οικογένειά μου. Έζησα πολύ έντονες στιγμές εδώ που με βοήθησαν να φτιάξω τον εαυτό μου. Ένας σύλλογος από μια μικρή πόλη όπως αυτή παραμένει στην κορυφή μετά από αρκετές δεκαετίες, είναι εξαιρετικό»

Μετά την αποχώρησή του από την Οσέρ το 1988, ο Ερίκ Καντονά πήγε στη Μαρσέιγ (1988-91) και δόθηκε δανεικός σε Μπορντό (1989) και Μονπελιέ (1989-1990). Μετά πήγε στη Νιμ (1991), μετακόμισε και στη Λιντς (1992) κι εν συνεχεία έγινε θρύλος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1992-97).