Μπενζεμά: «Με εξέπληξε το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία»

Ο Καρίμ Μπενζεμά δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες και το αγωνιστικό επίπεδο στη Σαουδική Αραβία, ενώ υποστήριξε πως τον βοήθησε το γεγονός οτι είναι μουσουλμάνος.

Μπενζεμά: «Με εξέπληξε το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία»

Τα υπέρογκα ποσά των Σαουδαράβων προσέλκυσαν μερικά τεράστια ονόματα, ένα από τα οποία ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά.

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Ιτιχάντ, εξηγώντας πως ήταν μεγάλη επιθυμία του να παίξει στη Σαουδική Αραβία, της οποίας το ποδοσφαιρικό επίπεδο είναι πιο υψηλό απ' όσο περίμενε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Νομίζω ότι ήταν καλή στιγμή για να κάνω μια νέα αλλαγή στη ζωή μου μετά από όλα όσα είχα ήδη κερδίσει στη Μαδρίτη. Πάντα ήθελα να έρθω εδώ. Όταν ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στη Σαουδική Αραβία, φαινόταν τεράστιο από κάθε άποψη.

Ήθελα να είμαι μέρος αυτής της ιστορίας και να βοηθήσω το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας να αναπτυχθεί. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα εδώ.

Είναι επίσης μια μουσουλμανική χώρα. Όταν ταξιδεύεις εκεί σαν Μουσουλμάνος αισθάνεσαι καλά και αγνός. Είναι απλώς εξαιρετικό. Θα ήθελα μία μέρα να πάνε όλοι οι μουσουλμάνοι εκεί.

Εντός και εκτός γηπέδου νιώθω καλά. Αυτή η χώρα με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες. Νιώθω την αγάπη του κόσμου εδώ και προφανώς αυτό με κάνει να νιώθω χαρούμενος και προσπαθώ να ανταποδώσω αυτήν την αγάπη μέσα από το γήπεδο.
Υπάρχει πολύ πάθος εδώ κι είμαι χαρούμενος με το επίπεδο του παιχνιδιού.

Είμαι πραγματικά έκπληκτος από το επίπεδο στη Σαουδική Αραβία γιατί στην Ευρώπη δεν βλέπουμε πολλούς αγώνες από εδώ. Τώρα όμως βλέπουμε όλο και περισσότερους λόγω των μεγάλων ονομάτων που έχουν έρθει».