Μίλαν: Πρώτη φορά που καταγράφει κέρδη από το 2006 - Η σημασία του UEFA Champions League

Η πορεία στο UEFA Champions League την σεζόν 2022-23 επέτρεψε στη Μίλαν να καταγράψει κέρδη 6 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο, έχοντας καταγράψει ζημίες 66 εκατ. ευρώ την περίοδο 2021-22. Η σημασία της συμμετοχής στη διοργάνωση είναι προφανής.

Μίλαν: Πρώτη φορά που καταγράφει κέρδη από το 2006 - Η σημασία του UEFA Champions League

Η Μίλαν κατέγραψε κέρδη για πρώτη φορά από το 2006, γεγονός που λέει πολλά για την πρόοδο που έχει σημειώσει στο εμπορικό μέτωπο τα τελευταία χρόνια. Η εξαγορά του Τζέρι Καρντινάλε και της RedBird έχει σίγουρα επιταχύνει αυτή την ανάπτυξη.

Για έναν σύλλογο όπως η Μίλαν, με φτωχά εγχώρια τηλεοπτικά δικαιώματα και χωρίς δικό της γήπεδο, το UEFA Champions League είναι ζωτικής σημασίας από οικονομικής άποψης. Η πορεία των «ροσονέρι» στη διοργάνωση την περασμένη σεζόν απέφερε το ιλιγγιώδες ποσό των 125 εκατ. ευρώ μεταξύ των χρηματικών επάθλων και των πωλήσεων εισιτηρίων.

Μιλώντας χθες στην Gazzetta dello Sport, ο πρόεδρος του συλλόγου Πάολο Σκαρόνι επιβεβαίωσε ότι ο κύριος στόχος της Μίλαν είναι να παραμείνει στο UEFA Champions League. Η κατάκτηση του σκουντέτο, ως εκ τούτου, θα ήταν απλώς ένα πρόσθετο μπόνους στο τέλος της σεζόν.

«Η Μίλαν πρέπει να είναι πάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχω άλλους στόχους. Θα ήθελα να κερδίσω το σκουνέτο; Ναι, πάρα πολύ, αλλά δεν είναι ο νούμερο ένα στόχος μας. Είμαστε ένας μεγάλος παγκόσμιος σύλλογος. Πρέπει να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί θέλουμε να μας βλέπουν οι οπαδοί μας σε όλο τον κόσμο. Από αυτή την άποψη, το να είμαστε πρώτοι (στη βαθμολογία) αυτή τη στιγμή είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ενώ η διοίκηση έχει επικεντρωθεί περισσότερο σε ένα πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, ο Στέφανο Πιόλι και οι παίκτες του θέλουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά. Τα λόγια του Σκαρόνι, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να εκληφθούν ως επιθυμία της ομάδας.