Η Ινδονησία θέλει το Μουντιάλ του 2034 με την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη

Η Ινδονησία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αυστραλία για μια πιθανή κοινή προσφορά για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 μαζί με τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (PSSI).

Η Ινδονησία θέλει το Μουντιάλ του 2034 με την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη

Το κυβερνητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (FIFA) κάλεσε τις ομοσπονδίες-μέλη από την Ασία και την Ωκεανία να υποβάλουν προσφορά για το Μουντιάλ του 2034 την περασμένη εβδομάδα.

«Συζητάμε (μια προσφορά) με την Αυστραλία», δήλωσε ο πρόεδρος της PSSI Έρικ Τοχίρ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Sydney Morning Herald".
«Όταν επισκέφτηκα τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη και οι δύο χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στην Ινδονησία και την Αυστραλία».

Όταν ζητήθηκε να σχολιάσει μια πιθανή κοινή προσφορά, η Football Australia παρέπεμψε το Reuters σε μια δήλωση την περασμένη εβδομάδα που ανέφερε ότι «διερευνά την πιθανότητα υποβολής προσφοράς για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2029 ή/και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034».

Αφού ανακοίνωσαν ότι η Ισπανία, το Μαρόκο και η Πορτογαλία θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, με την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και την Αργεντινή να διοργανώνουν τα εναρκτήρια παιχνίδια, η FIFA κάλεσε την Ασία και την Ωκεανία να υποβάλουν υποψηφιότητα για το 2034.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε γρήγορα την πρόθεσή της να υποβάλει προσφορά για τα δικαιώματα φιλοξενίας και η FIFA έθεσε προθεσμία στις 31 Οκτωβρίου για τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους.
Με το Κατάρ να έχει φιλοξενήσει την έκδοση του 2022, ο Τοχίρ είπε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για το Παγκόσμιο Κύπελλο να επιστρέψει στη Μέση Ανατολή.

«Είμαστε αρκετά δυνατοί», είπε. «Πιστεύω ότι η FIFA θα δει ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής ήταν ο οικοδεσπότης με το Κατάρ πέρυσι. Η Ιαπωνία και η Κορέα ήταν επίσης οικοδεσπότες. Είμαι βέβαιος ότι η FIFA θα δοκιμάσει και άλλες χώρες.

Οι δυνατότητες να κερδίσουμε εάν ενωθούμε με την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη είναι επίσης μεγαλύτερες».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στο οποίο θα συμμετέχουν 48 ομάδες, θα φιλοξενηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ