Premier Leaguer: Νέα ομολογία διαιτητικού λάθους η μη αποβολή Κόβασιτς στο Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το VAR του αγώνα Τότεναμ - Λίβερπουλ και τις αποφάσεις του στη... σέντρα βγήκαν και οι διαιτητές του αγώνα Άρσεναλ - Mάντσεστερ Σίτι για τη μη αποβολή του Κόβατσιτς, των φιλοξενούμενων.

Premier Leaguer: Νέα ομολογία διαιτητικού λάθους η μη αποβολή Κόβασιτς στο Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι

Μια εβδομάδα μετά το... φιάσκο του VAR στο Τότεναμ - Λίβερπουλ, ο επικεφαλής της Ένωσης Διαιτητών στην Αγγλία, Χάουαρντ Γουέμπ, ανέφερε δηκτικά για τη διαιτησία στο μεγάλο ματς του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Premier League μεταξύ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι πως ο Ματέο Κόβασιτς «είναι τυχερός που δεν αποβλήθηκε» κόντρα στους «κανονιέρηδες».

Η PGMOL, η Ένωση Διαιτητών στην Αγγλία, συνέχισε τις... απολογίες για τα σοβαρά λάθη των μελών της.

Οι Λονδρέζοι επικράτησαν των «σίτιζενς», ωστόσο μεγάλη κουβέντα σήκωσαν δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 28' ο Ματέο Κόβασιτς έκανε πολύ σκληρό τάκλιν από πίσω και με τις τάπες στον αστράγαλο του Έντεγκααρντ και είδε την κίτρινη κάρτα, με τη φάση να ελέγχεται και για απευθείας κόκκινη.

Επτά λεπτά μετά μάλιστα, έκανε νέο τάκλιν στον Ράις, το οποίο σήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από τους Λονδρέζους. Ο Όλιβερ ωστόσο δεν του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη.

Όπως παραδέχθηκε σε εκπομπή του Sky Sports πάντως, ο επικεφαλής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ, ο Κροάτης θα έπρεπε να έχει αποβληθεί.

«Πιστεύω πως είναι πολύ τυχερός που δεν αποβλήθηκε. Θα έπρεπε να έχει δει τη δεύτερη κίτρινη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουέμπ αναφερόμενος στο δεύτερο μαρκάρισμα του Κροάτη.

Όσον αφορά το πρώτο τάκλιν θεώρησε πως σωστά το VAR δεν κάλεσε τον Μαίκλ Όλιβερ για on-field review.

Ωστόσο, προσέθεσε πως αν ο Άγγλος ρέφερι του είχε δείξει κόκκινη σε κανονική ροή, το VAR πιθανότατα θα ενέκρινε την απόφασή του.