«Guardian»: Στους πιο βελτιωμένους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ ο Χολέμπας

Στη λίστα της αγγλικής εφημερίδας βρέθηκε ο 34χρονος πρώην άσος του Ολυμπιακού με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στη Γουότφορντ την εφετινή σεζόν

«Guardian»: Στους πιο βελτιωμένους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ ο Χολέμπας

Μία λίστα με τους πιο βελτιωμένους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο παρουσίασε η εφημερίδα «Guardian» στην Αγγλία, με τον Χοσέ Χολέμπας της Γουότφορντ να βρίσκεται μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους στις έως τώρα 8 αγωνιστικές της μεγάλης κατηγορίας της χώρας.

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού μέτρησε πέρσι 4 «ασίστ» στα 28 παιχνίδια που αγωνίστηκε στις «σφίγγες», ωστόσο εφέτος έχει ήδη μοιράσει ισάριθμες (4) «ασίστ» κι έχει πετύχει κι ένα γκολ, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης θετικής κριτικής από τα Μέσα ενημέρωσης του Νησιού.

Ο Χολέμπας βρίσκεται στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα που συμπεριέλαβε η «Guardian» είναι αυτά των Έντεν Αζάρ (Τσέλσι), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Τζέιμς Μίλνερ (Λίβερπουλ), Γκίλφι Σίγκουρντσον (Έβερτον), Κάλουμ Γουίλσον (Μπόρνμουθ), Τρόι Ντίνεϊ (Γουότφορντ), Ετιέν Καπού (Γουότφορντ) Ράιν Φρέιζερ (Μπόρνμουθ) και Γκλεν Μάρεϊ (Μπράιτον).

Βασικός και αναντικατάστατος

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου η Γουότφορντ αποφάσισε να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνάς της με τον 24χρονο Άνταμ Μασίνα από τη Μπολόνια. Παρόλα αυτά, ο 34χρονος Χολέμπας όχι μόνο διατήρησε τη θέση του στο βασικό σχήμα, αλλά άφησε και εξαιρετικές εντυπώσεις, ιδίως με τις βοήθειες που προσέφερε στην επίθεση. Από την πρεμιέρα κιόλας της Πρέμιερ Λιγκ έδειξε το δρόμο στις «σφίγγες» για τη νίκη με 2-0 επί της Μπράιτον στο «Βίκαρεϊτζ» με τις δύο «ασίστ» που μοίρασε στον Ρομπέρτο Περέιρα, ενώ στα τέλη του περασμένου Αυγούστου πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο 2-1 επί των «αετών» της Κρίσταλ Πάλας.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην πρώτη ήττα της Τότεναμ στο πρωτάθλημα στις αρχές του περασμένου μηνός. Οι λονδρέζοι είχαν προηγηθεί της Γουότφορντ με το αυτογκόλ του Ντουκουρέ (53’), ωστόσο, εν συνεχεία, από δύο «ασίστ» του Χολέμπας οι «σφίγγες» βρήκαν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα με τους Ντίνεϊ (69’) και Κάθκαρτ (76’) και πέτυχαν την ανατροπή φτάνοντας στο 2-1 που τους χάρισε και το τρίποντο.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων για τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων στο Nations League βρήκε τη Γουότφορντ στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ σε ισοβαθμία στους 13 πόντους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο. Με τη δράση να επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Νησί, επόμενος «σταθμός» για τις «σφίγγες» στην κατηγορία είναι το Σαββατιάτικο ματς κόντρα στους «λύκους» της Γουλβς για την ένατη αγωνιστική, εκεί όπου με τον Χολέμπας «ετοιμοπόλεμο» θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν ένα ακόμα τρίποντο στο θεσμό.

Το ξεκίνημα στις «σφίγγες» και η δικαίωση

Ο Χολέμπας πέρασε το «κατώφλι» του Βίκαρεϊτζ Ρόουντ το καλοκαίρι του 2015 κι έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Γουότφορντ, έπειτα από μία λαμπρή καριέρα τόσο με τα χρώματα του Ολυμπιακού στη χώρα μας όσο και με αυτά της Ρόμα στην Ιταλία. Το ξεκίνημά του, ωστόσο, στις «σφίγγες» δεν ήταν το ιδανικότερο, αφού χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στα μεγάλα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος. Στην πρώτη του σεζόν πήρε μέρος σε μόλις 11 αναμετρήσεις της ομάδας του και κατάφερε να πετύχει ένα γκολ (στο ισόπαλο 1-1 με την Έβερτον τον Απρίλη του 2016). Το γεγονός, βέβαια, ότι δεν βρισκόταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή του, Κίκε Φλόρες, προκάλεσε έντονη φημολογία που τον ήθελε να αποχωρεί από το σύλλογο για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Η Μαρσέιγ βρέθηκε μεταξύ άλλων στη λίστα των υποψήφιων «μνηστήρων» για την απόκτησή του, ωστόσο ο Χολέμπας όχι μόνο παρέμεινε στη Γουότφορντ αλλά κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δείξει το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και να κερδίσει τελικά τη θέση του στο βασικό σχήμα. Τη σεζόν 2016/17 πήρε μέρος σε 33 από τα 38 ματς της Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ, κατά τα οποία βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και μοίρασε και τέσσερις «ασίστ», ενώ ισάριθμες «ασίστ» είχε και την περσινή σεζόν στα 28 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Μοιραία, τον περασμένο Γενάρη η Γουότφορντ τον κάλεσε για να ανανεώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία και ο παίκτης έβαλε τελικά την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο σύλλογο ως το καλοκαίρι του 2020. Η τρέχουσα σεζόν, όπως προαναφέραμε, έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον Έλληνα μπακ και αυτό που μένει να φανεί το επόμενο διάστημα είναι αν θα δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην προσπάθεια που καταβάλει η Γουότφορντ για την επίτευξη των στόχων της.