Συναγερμός από Αλ-Κελαϊφί λόγω… εισβολής Σαουδαράβων στην UEFA

Ο πρόεδρος της ECA και ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί φοβάται την εισβολή ομάδων της Σαουδικής Αραβίας στην Ευρώπη.

Συναγερμός από Αλ-Κελαϊφί λόγω… εισβολής Σαουδαράβων στην UEFA

Οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας ξοδεύουν υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να μην μπορούν να αντισταθούν στο πετροδόλαρα.

Ήδη κλαμπ της Σαουδικής Αραβίας διαθέτουν ρόστερ που θα ζήλευαν μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ με σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ακόμη έχουν γίνει επενδύσεις και σε ευρωπαϊκούς συλλόγους από Σαουδάραβες και γενικότερα υπάρχει μία διάθεση να… μεταφέρουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στη Μέση Ανατολή.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και στις τάξεις των ευρωπαϊκών κλαμπ. Ο πρόεδρος της ECA και ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί είναι αυτός που χτύπησε συναγερμό και κάλεσε σε έκτακτη ενημέρωση τα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Συγκεκριμένα ο Αλ-Κελαϊφί φοβάται πως τα κλαμπ της Σαουδικής Αραβίας προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην UEFA με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το δεύτερο που φοβάται ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ότι δεν αποκλείεται να τεθεί ξανά θέμα δημιουργίας κλειστής Super League με τους καλύτερους συλλόγους από την Ευρώπη και τη Σαουδική Αραβία. Οι Άραβες ανέβασαν το επίπεδο των κλαμπ τους και πλέον είναι προφανές ότι ζητούν το κάτι παραπάνω και στις διοργανώσεις και στις τάξεις των ευρωπαϊκών κλαμπ υπάρχει έντονη ανησυχία.