Ρούνεϊ: Φαβορί για τον πάγκο της Μπέρμιγχαμ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Τζον Γιουστέις στην Μπέρμιγχαμ.

Ρούνεϊ: Φαβορί για τον πάγκο της Μπέρμιγχαμ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει την Μπέρμιγχαμ Σίτι.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας να αντικαταστήσει τον Τζον Γιουστέις, αφού απολύθηκε από την ομάδα της Championship νωρίτερα τη Δευτέρα (9/10).

Ο Ρούνεϊ, 37 ετών, αποχώρησε από την ομάδα της Major League Soccer D.C. United με αμοιβαία συμφωνία το βράδυ του Σαββάτου.

Η Μπέρμιγχαμ βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Championship μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «είναι σημαντικό το διοικητικό συμβούλιο και η ποδοσφαιρική διοίκηση να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι ως προς τη σημασία της εφαρμογής μιας νοοτροπίας νίκης και μιας κουλτούρας φιλοδοξίας σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική ομάδα».

Με τον Ρούνεϊ, η D.C. United έχασε τα πλέι οφ του Κυπέλλου MLS 2023, τερματίζοντας με ρεκόρ 10-10-14 και 40 βαθμούς, με τον σύλλογο να προχωρά στην ανακοίνωση της αποχώρησής του μετά τη νίκη επί της New York City FC το Σάββατο.

Ο Ρούνεϊ δήλωσε ότι ήταν «η κατάλληλη στιγμή» για να αποχωρήσει.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να βάλω αυτή την ομάδα στα πλέι οφ», δήλωσε. «Δεν είναι ένα μόνο πράγμα που συνέβη. Είναι θέμα χρόνου», προτού συνεχίσει να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχει πάρει καμία απόφαση για την επόμενη κίνησή του.

«Τι μέλλει γενέσθαι, δεν ξέρω», πρόσθεσε. «Έχω δει πολλές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης. Θα επιστρέψω χωρίς να έχω τίποτα έτοιμο».

Η αμερικανική Shelby Companies Limited ολοκλήρωσε την εξαγορά της Μπέρμιγχαμ τον Ιούλιο, ενώ ο θρύλος του NFL Τομ Μπρέιντι ανακοινώθηκε ως επενδυτής μειοψηφίας τον Αύγουστο.

Η Μπέρμιγχαμ νίκησε 3-1 τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον στην τελευταία της αναμέτρηση και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μίντλεσμπρο στις 21 Οκτωβρίου μετά τη διεθνή διακοπή.