Δουβίκας: «Με στεναχωρεί που δεν κλήθηκα στην Εθνική»

Για την απουσία του από τις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδος αλλά και την μεταγραφή του στην Θέλτα μίλησε ο Τάσος Δουβίκας

Δουβίκας: «Με στεναχωρεί που δεν κλήθηκα στην Εθνική»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τάσος Δουβίκας:

-Για το πώς είναι η ζωή στο Βίγκο: «Είναι πολύ ωραία, δεν έχει καμία σχέση με την Ολλανδία. Εάν και στο Βίγο ο καιρός γενικά είναι αρκετά βροχερός, ακόμη δεν έχουμε συναντήσει κάτι τέτοιο. Στην ομάδα με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά και με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου».

-Για το πρώτο του γκολ, στο εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα: «Ήταν τρομερή εμπειρία. Το να παίζεις με μία από τις μεγαλύτερες, ίσως και με τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο και να σκοράρεις. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να προηγείται και 2-0».

-Για το πώς είναι ο Μπενίτεθ: «Είναι σίγουρα απαιτητικός, αλλά είναι και αυτό που ήθελα. Αλλιώς δεν βελτιώνεσαι. Είναι άλλη αίσθηση να βελτιώνεις τον εαυτό σου».

-Για την μη κλήση του στην Εθνική Ελλάδος παρά την περυσινή πορεία με την Ουτρέχτη και τη μετεγγραφή στη Θέλτα: «Εννοείται με στεναχωρεί. Για 'μένα η Εθνική είναι ό, τι πιο σημαντικό έχει κάθε αθλητής. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Σίγουρα θα πρέπει να παίρνω μόνο τα θετικά, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι έμεινα στην ομάδα για δύο εβδομάδες που με βοήθησε να προσαρμοστώ. Πάντως θέλω πολύ να είμαι στην Εθνική».

-Για το εάν τον πεισμώνει: «Σίγουρα, δίνει κίνητρο».

-Για τις διαφορές παιχνιδιού, προπονήσεων και απαιτήσεων ανάμεσα σε Ολλανδία και Ισπανία: «Στους αγώνες είναι μεγάλη η διαφορά. Έχει μεγάλη ένταση. Δεν θα βρεις κάποιον αδύναμο σε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά. Σε ό, τι αφορά τις προπονήσεις εδώ είναι διαφορετικό. Οι προπονήσεις είναι ελαφριές, αλλά στοχεύουν στην ποιότητα. Για παράδειγμα στους παίκτες εδώ, όπως ο Ιάγο Άσπας, δεν μπορείς να του κάνεις passing game για 20'. Δεν χρειάζεται βελτίωση, αλλά συντήρηση. Ενώ στην Ολλανδία, για παράδειγμα στην Ουτρέχτη, χρειάζεται να βελτιώνεσαι».