Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη: «Πόλεμος» ανακοινώσεων

Η Σεβίλλη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι δεν θα παίξει κόντρα στη Μπαρτσελόνα και από τους Καταλανούς ήρθε σκληρή απάντηση.

Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη: «Πόλεμος» ανακοινώσεων

«Πόλεμο» ανακοινώσεων είχαμε ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη πριν την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης. Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως δεν θα κατέβαινε να παίξει λόγω της υπόθεσης Νεγκρέιρα. Η Μπαρτσελόνα απάντησε από την πλευρά της με μία σκληρή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Σεβίλλης:

«Η Σεβίλλη δηλώνει την πλήρη αγανάκτησή της και την απόρριψη των πρακτικών των πρώην προέδρων της Μπαρτσελόνα που κατηγορούνται για την 'υπόθεση Νεγκρέιρα', πρακτικές που υποτίθεται ότι συνιστούν έγκλημα για το ερευνητικό δικαστήριο.

Απορρίπτει τη συμπεριφορά της Μπαρτσελόνα κατά τις περιόδους στις οποίες υποτίθεται ότι διαπράχθηκαν αυτά τα εγκλήματα. Για τον λόγο αυτό, η Σεβίλλη ανέστειλε τη συμμετοχή στους αγώνες που αφορούν τη LaLiga αυτή την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ανακοινώνει την απουσία της από το γήπεδο του 'Μοντζουίκ'.

Δείχνει τον βαθύτατο σεβασμό για τα μέλη της Μπαρτσελόνα καθώς και για τους σημερινούς υπαλλήλους και ηγέτες της που εργάζονται καθημερινά στο club. Δείχνει τον σεβασμό της για την ισπανική δικαιοσύνη, το τεκμήριο αθωότητας και για τις αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν στα αρμόδια δικαστήρια».

Και η απάντηση της Μπαρτσελόνα:

«Η Μπαρτσελόνα θέλει να δείξει δημόσια την απόρριψή της για μια αδικαιολόγητη και ακατάλληλη επίθεση από τη Σεβίλλη, μια ομάδα που αρνήθηκε σήμερα να καθίσει στο τραπέζι στο θεσμικό γεύμα μεταξύ των διευθυντών πριν από τον αποψινό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα στο 'Μοντζουίκ', όπου εκπρόσωποι αρνήθηκαν επίσης να παραστούν στο τιμητικό κουτί.

Η λεγόμενη 'υπόθεση Νεγκρέιρα' δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες, καθώς η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε πολύ πρόωρο στάδιο έρευνας και η τοποθέτηση της Σεβίλλης προδικάζει σαφώς γεγονότα που, σε καμία περίπτωση και σε καμία από τις προκαταρκτικές και υποθετικές της ταξινομήσεις, είναι επιβεβαιωμένες. Πρόκειται για επίθεση κατά του καταλανικού θεσμού και απαράδεκτο αδίκημα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, παρενέβη ήδη πριν από μήνες σε έκτακτη συνέλευση της La Liga, ζήτησε ρητά για αυτή την υπόθεση, όπου έδωσε κάθε είδους εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το θέμα. Δεδομένης αυτής της απαράδεκτης και αδικαιολόγητης θέσης της Σεβίλλης, η Μπαρτσλεόνα θεωρεί πλέον τελειωμένες όλες τις σχέσεις μαζί της, εφόσον δεν αλλάξει την τρέχουσα θέση της».