Γκατούζο: «Διαφορετική η φιλοσοφία μου από τους προκατόχους μου»

Ο Τζενάρο Γκατούζο παρουσιάστηκε επίσημα από τη Μαρσέιγ και μίλησε για τη φιλοσοφία του.

Γκατούζο: «Διαφορετική η φιλοσοφία μου από τους προκατόχους μου»

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι και επίσημα προπονητής της Μαρσέιγ, αφού ανέλαβε τα ηνία της ομάδας της Μασσαλίας μετά την απομάκρυνση του Μαρθελίνο. Ο Ιταλός προπονητής στην επίσημη παρουσίαση του μίλησε για τη φιλοσοφία του και τη διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Αναλυτικά ο Τζενάρο Γκατούζο δήλωσε:

«Οι αγώνες κερδίζονται σε προπονήσεις όλη την εβδομάδα. Χρειάζεσαι ένταση. Το χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πρέπει να σπάσεις τα όρια, να έχεις μια γρήγορη ομάδα... Έχω ένα επιτελείο βοηθών, με βοηθούν.

Θα είναι ένα λίγο άγχος για τους παίκτες, αλλά τους σεβόμαστε. Δεν θέλω να μιλάω για τους προκατόχους μου, αλλά δεν μου αρέσει η γραμμή με τετράδα στο κέντρο όπως στο 4-4-2. Προτιμώ το 4-3-3 ή το 4-2-3-1. Έχω διαφορετική γνώμη για το παιχνίδι σε σχέση με τον Μαρθελίνο.

Στην καριέρα μου ελάχιστοι μιλούσαν καλά για μένα. Εκτός γηπέδου ακούω πολύ τους παίκτες μου, τους λέω πράγματα στα μούτρα. Προσπαθώ να είμαι διαφανής, οι παίκτες εκτιμούν όταν τους λέμε την αλήθεια. Πρέπει ακόμα να βελτιωθώ στις σχέσεις μου με τους προπονητές μου, αλλά όχι με τους παίκτες μου».