Μίλαν: Αποκαλύπτει τα σχέδιά της να μετακομίσει από το Σαν Σίρο σε νέο γήπεδο

Η Μίλαν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 70.000 θέσεων στη νοτιοανατολική περιοχή της πόλης.

Μίλαν: Αποκαλύπτει τα σχέδιά της να μετακομίσει από το Σαν Σίρο σε νέο γήπεδο

Η Μίλαν έστειλε πρόταση σχεδιασμού στο δημοτικό συμβούλιο του προαστίου San Donato.

Είναι το πρώτο σημάδι της πρόθεσης του συλλόγου να διερευνήσει την επιδίωξη ενός μοναχικού σχεδίου αντί να επιμείνει στα σχέδια ανάπλασης της περιοχής γύρω από το Σαν Σίρο με την αντίπαλο Ίντερ.

Η Μίλαν ελπίζει ότι το νέο γήπεδο θα επιτρέψει στον σύλλογο να «τοποθετηθεί ως ο πιο βιώσιμος στην Ιταλία και μεταξύ των πιο βιώσιμων στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Μίλαν, Πάολο Σκαρόνι, δήλωσε: «Εδώ και τέσσερα χρόνια, βρισκόμαστε σε μια πορεία για να παρέχουμε στον σύλλογό μας ένα από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο, ικανό να μας συνοδεύσει προς ένα νικηφόρο και βιώσιμο μέλλον.

Το σημερινό γεγονός αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στην εξέλιξη αυτής της πορείας, αλλά και μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσης της ιδιοκτησίας μας να διασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη της Μίλαν, εντός και εκτός γηπέδου».

Το Σαν Σίρο είναι η έδρα της Μίλαν από το 1926 και από το 1947 μοιράζεται με την Ίντερ.

Το 2019, τόσο η Μίλαν όσο και η Ίντερ αποκάλυψαν σχέδια για την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου 60.000 θέσεων που θα αντικαταστήσει το Σαν Σίρο. Ωστόσο, το έργο σταμάτησε λόγω πολιτικών αντιδράσεων και των κανονισμών πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας, οι οποίοι προστατεύουν τις ιστορικές δομές.