Η Ντόρτμουντ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Πάκο Αλκάθερ

Το καλοκαίρι η Ντόρτμουντ πήρε ως δανεικό από την Μπαρτσελόνα τον Πάκο Αλκάθερ όμως οι εμφανίσεις του Ισπανού επιθετικού έπεισαν την διοίκηση να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς έναντι του ποσού των 22 εκατ. ευρώ.

Η Ντόρτμουντ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Πάκο Αλκάθερ

Ο Πάκο Αλκάθερ το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην Γερμανία και την Ντόρτμουντ ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός επιθετικός αυτήν την στιγμή είναι ο πρώτος σκόρερ των Γερμανών έχοντας πετύχει 6 τέρματα στην Bundesliga και απολαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Στο Champions League έχει πετύχει 1 τέρμα κόντρα στην Μονακό και άλλα 3 με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας. Ωστόσο αυτό που «ανάγκασε» την διοίκηση της Ντόρτμουντ να τον αγοράσει από τώρα είναι η απίστευτη περίοδος που διανύει ο Αλκάθερ.

Ο Ισπανός έχει πετύχει 10 τέρματα σε 10 τελικές προσπάθειες του σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 7 από τα 10 γκολ του δεν ξεκίνησε ως βασικός και αυτό μετατρέπεται σε ένα προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο καθώς βάση των στατιστικών του πετυχαίνει 1 γκολ ανά 27 αγωνιστικά λεπτά. Πραγματικά απίστευτος αλλά και αναγεννημένος ο Πάκο Αλκάθερ με συνέπεια οι εμφανίσεις να συνοδεύονται και με την επιβράβευση του καθώς η Ντόρτμουντ αφού πρώτα πλήρωσε την οψιόν που τέθηκε από την Μπαρτσελόνα (22 εκατ. ευρώ), διπλασίασε τον μισθό του φτάνοντας έτσι τα 8 εκατ. ευρώ.