FIFA και UNODC ανανεώσαν το «Μνημόνιο Συνεννόησης» με στόχο την προστασία του ποδοσφαίρου

Η FIFA και το UNODC (Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα), στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ανανέωσαν  το «Μνημόνιο Συνεννόησης»,  επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την περαιτέρω ανάπτυξη της προστασίας στο ποδόσφαιρο.

FIFA και UNODC ανανεώσαν το «Μνημόνιο Συνεννόησης» με στόχο την προστασία του ποδοσφαίρου

Η συμφωνία βασίζεται στο αρχικό «Μνημόνιο Συνεννόησης» που υπογράφηκε στη Βιέννη το 2020.

Το «Μνημόνιο Συνεννόησης» υπέγραψαν ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και η εκτελεστική διευθύντρια του UNODC, Γκάντα Γουάλι.

Επιπλέον, και τα δύο μέρη συμφώνησαν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός νέου παγκόσμιου δικτύου του UNODC με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου κατά της διαφθοράς.

«Το ποδόσφαιρο ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνιές του κόσμου, μικρούς και μεγάλους, αγόρια και κορίτσια. Μπορεί να προωθήσει υγιεινούς τρόπους ζωής, να προσφέρει νέες ευκαιρίες και να εμπνεύσει εκατομμύρια για να πετύχουν τους στόχους τους εντός και εκτός γηπέδου», είπε η κ. Γουάλι.

«Είμαι περήφανη που το UNODC και η FIFA ανανεώνουν τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε το δίκαιο παιχνίδι για όλους και να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου για τα εκατομμύρια των φιλάθλων παγκοσμίως, τους παίκτες και τις επόμενες γενιές που έρχονται. Με αυτό το νέο "Μνημόνιο Συνεννόησης", προσπαθούμε να βάλουμε τέλος στα στημένα παιχνίδια, τη δωροδοκία και τη διαφθορά, για να διατηρήσουμε την ομορφιά του παιχνιδιού για όλους».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είπε: «Μέσω της ανανέωσης αυτού του "Μνημονίου Συνεννόησης", χαίρομαι που το UNODC και η FIFA ενίσχυσαν την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του εγκλήματος από το ποδόσφαιρο και ότι και οι δύο οργανισμοί παραμένουν αφοσιωμένοι στη διασφάλιση του ευ αγωνίζεσθαι και στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου. Η FIFA έχει ήδη κάνει πολύ καλή δουλειά με το UNODC για να κάνει το ποδόσφαιρο πιο καθαρό και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δώσουμε σε κορίτσια και αγόρια σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στο γήπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ