Μέσι: Τα... μπερδεύει για τον τραυματισμό του ο Μαρτίνο

Ο Τάτα Μαρτίνο επιμένει ότι δεν υπάρχει νέος τραυματισμός για τον Λιονέλ Μέσι όμως ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα παίξει ξανά.

Μέσι: Τα... μπερδεύει για τον τραυματισμό του ο Μαρτίνο

Ο Λιονέλ Μέσι θα χάσει τον δεύτερο αγώνα του για την κανονική περίοδο του MLS αυτή την Κυριακή, όταν η Ίντερ Μαϊάμι επισκέπτεται την Ορλάντο Σίτι. Ο Μέσι δεν ταξίδεψε στην Ατλάντα το περασμένο Σάββατο για την ήττα του Μαϊάμι με 5-2 από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Την Τετάρτη, έπαιξε μόλις 37 λεπτά απέναντι στην τελευταία Τορόντο FC πριν αποχωρήσει απροσδόκητα από τον αγωνιστικό χώρο πριν το ημίχρονο.

Αυτό έχει οδηγήσει σε εικασίες ότι ο Μέσι, 36 ετών, μπορεί να ταλαιπωρείται από κάποιον τραυματισμό και όχι να αισθάνεται τις συνέπειες της μυϊκής κόπωσης, όπως την περιέγραψε ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο, μετά την ήττα από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Την Τετάρτη, αφού η Ίντερ Μαϊάμι διέλυσε το Τορόντο με 4-0, ο Μαρτίνο ενημέρωσε τον Τύπο για την κατάσταση του Μέσι και πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι ο αρχηγός του έχει υποστεί πλήγμα τραυματισμού.

«Είναι ουλώδης ιστός από έναν παλιό τραυματισμό που τον ενοχλεί», δήλωσε ο Μαρτίνο. «Δεν υπήρχαν ενδείξεις μυϊκού τραυματισμού από τις εξετάσεις που έφερε μαζί του από τις υποχρεώσεις της εθνικής Αργεντινής. Επίσης, τον ξεκουράσαμε (εναντίον της Ατλάντα Γιουνάιτεντ) εξαιτίας αυτής της ουλής που τον ενοχλούσε. Και πιστεύω ότι η κατάσταση είναι η ίδια, ότι δεν υπάρχει μυϊκός τραυματισμός».

Μετά τις εξηγήσεις του Μαρτίνο, πολλαπλές αναφορές από την Αργεντινή ανέφεραν ότι ο Μέσι αντιμετώπιζε έναν τραυματισμό στον δεξιό προσαγωγό, ο οποίος εμφανιζόταν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνο υποβάθμισε και πάλι τη σοβαρότητα της κατάστασης του Μέσι.

«Η εμπειρία του τού επιτρέπει να αντιλαμβάνεται πότε είναι ώρα να σταματήσει ή να πει "αρκετά", ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα», δήλωσε ο Μαρτίνο. «Και σε αυτό το στάδιο της καριέρας του, πιστεύω ότι είναι συνετό από την πλευρά του να ασκήσει αυτό το δικαίωμα περισσότερο από ποτέ».

Η αγωνία και η παράνοια είναι συνηθισμένες όταν ένας παίκτης σούπερ σταρ αναγκάζεται να χάσει πολλούς αγώνες, αλλά η μυϊκή κόπωση είναι πολύ διαφορετική από, ας πούμε, ένα σκίσιμο μυός. Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο προπονητής της Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μέσι «ένιωσε κάτι» πριν αντικατασταθεί στο 89ο λεπτό της νίκης της Αργεντινής με 1-0 επί του Εκουαδόρ, ενώ ο Μέσι απέδωσε την πρόωρη αποχώρησή του εκείνο το βράδυ στο ότι ένιωθε «λίγο κουρασμένος». Η παραδοχή του Μέσι έγινε παγκόσμια είδηση.

Έκτοτε, ο Μαρτίνο έχει αποκρούσει τις ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του Μέσι όσο καλύτερα μπορεί χωρίς επίσημη ιατρική διάγνωση από τον σύλλογο. Ρωτήθηκε, αλλά δεν επιβεβαίωσε αν ο Μέσι είχε υποβληθεί σε σπινθηρογράφημα στον προσαγωγό του την Πέμπτη, όπως μετέδωσαν το ESPN Argentina και το TyC Sports.

Ο κώδωνας του κινδύνου είναι φυσικό να χτυπάει όταν ο Μέσι αναγκάζεται να μείνει εκτός αγώνα, ανεξάρτητα από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο Μέσι είναι το πρόσωπο του MLS και ένα κινούμενο συγκρότημα πολυεθνικών εμπορικών σημάτων που όλα έχουν μερίδιο στην αμερικανική του περιπέτεια. Ο Μαρτίνο το καταλαβαίνει αυτό.

«Το λέω εκ μέρους όλων: όλοι θέλουμε να δούμε τον Λέο πίσω στο γήπεδο», δήλωσε ο Μαρτίνο. «Υπό αυτή την έννοια πρέπει να τον βοηθήσω και με ωφελεί το γεγονός ότι γνωρίζει ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να σταματήσει».

Πέρα από όλα τα άλλα, η Ίντερ Μαϊάμι βρίσκεται στη μέση μιας προσπάθειας για την είσοδο στα πλέι οφ. Η ομάδα του Μαρτίνο βρίσκεται στην 13η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, αλλά μόλις πέντε βαθμούς από την ένατη και τελευταία θέση wild card με έξι αγώνες πρωταθλήματος να απομένουν. Η Ίντερ Μαϊάμι θα αντιμετωπίσει επίσης τη Χιούστον Ντιναμό στον τελικό του U.S. Open Cup στις 27 Σεπτεμβρίου στο Φορτ Λόντερντεϊλ.

Αν και έχει επιβεβαιωθεί ότι θα χάσει μόνο τον αγώνα στο Ορλάντο, είναι πιθανό ο Μέσι να χάσει και αυτόν τον τελικό την επόμενη εβδομάδα. Ο Μαρτίνο έχει ήδη πει ότι δεν θα ρισκάρει τον Μέσι ή τον Ζόρντι Άλμπα απέναντι στο Χιούστον, αν δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν. Ο Άλμπα επίσης αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Τορόντο.

Σύμφωνα με τον Μαρτίνο, τόσο ο Μέσι όσο και ο Άλμπα ξεκίνησαν την Τετάρτη επειδή είχαν προπονηθεί καλά και πέρασαν αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «τεστ ταχύτητας». Και οι δύο παίκτες δήλωσαν ότι ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν. «(Ο Μέσι) δεν θα έπαιζε αν υπήρχαν αμφιβολίες (για την αγωνιστική του κατάσταση)», δήλωσε ο Μαρτίνο. «Αφού μας είπε ότι ήταν καλά, προτιμήσαμε να τον ξεκινήσουμε».

Μια πιο αργή από το αναμενόμενο ανάκαμψη του Μέσι θα μπορούσε να γίνει το χειρότερο σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι, το MLS και τον συνεργάτη της, Apple. Το MLS θα χάσει πολλούς θεατές αν ο Μέσι δεν μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν. Υπάρχει επίσης ένα παράθυρο της FIFA τον Οκτώβριο, στο οποίο η Αργεντινή θα δώσει δύο προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Σκαλόνι πιθανότατα θα βασιστεί στο βάθος της ομάδας του και θα ξεκουράσει τον Μέσι προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω επιβάρυνση του σώματός του.