Τσέφεριν: «Δεν θα ήταν σωστό να τιμωρηθεί η Ντινάμο για ό,τι συνέβη στην Αθήνα»

Ο Αλεξαντερ Τσέφεριν εξήγησε το σκεπτικό της UEFA για τη μη τιμωρία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σχετικά με τη δολοφονική επίθεση των οπαδών της πριν από το ματς με την ΑΕΚ. 

Τσέφεριν: «Δεν θα ήταν σωστό να τιμωρηθεί η Ντινάμο για ό,τι συνέβη στην Αθήνα»

Σε συνέντευξή του ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η UEFA δεν προχώρησε σε τιμωρία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σχετικά με τη δολοφονική επίθεση οπαδών της στην Αθήνα πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ και τον άδικο χαμό του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε:

«Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Ασφάλειας της UEFA και συμφωνώ μ’ αυτή. Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία. Πήραμε μία απόφαση με βάση στα ευρήματα των αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα τραγικό γεγονός και η ομάδα της Ντινάμο δεν γνώριζε καν ότι αυτό το γκρουπ των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Αυτοί ήταν εγκληματίες που οργάνωσαν το ταξίδι στην Αθήνα δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση και έκαναν ό,τι έκαναν. Θα ήταν σωστό να τιμωρήσουμε την ομάδα και το 99,9% των αθώων φιλάθλων της για μερικούς ηλίθιους που τώρα είναι στη φυλακή; Πως γίνεται να ήξερε η ομάδα ότι μερικοί χούλιγκανς και εγκληματίες νοίκιασαν ένα βαν και στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν για την Ελλάδα;».