Βundesliga: Τεσσάρα (4-2) της Ντόρτμουντ επί της Φράιμπουργκ πριν έρθει στο Φάληρο!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε της πρώτης αντιπάλου του Ολυμπιακού στον 1ο όμιλο του Εuropa League Φράιμπουργκ, εκτός έδρας, με σκορ 4-2, για την Βundesliga αγωνιζόμενη από το 82' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χέφνερ. Tραυματίστηκε ο Γκρέγκοριτς κι είναι αμφίβολος...

Βundesliga: Τεσσάρα (4-2) της Ντόρτμουντ επί της Φράιμπουργκ πριν έρθει στο Φάληρο!

Παρότι γύρισε το ματς στα... χασομέρια του πρώτου 45λεπτου η Φράιμπουργκ κατέρρευσε στην επανάληψη δεχόμενη τρία γκολ στο τελευταίο ημίωρο κι έχασε 4-2 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, εντός έδρας, για την 4η αγωνιστική της Βundesliga.

Όλα αυτά στο τελευταίο ματς των «γερακιών» πριν έρθουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Εuropa League.

Κορυφαίος των νικητών ο Ματς Χούμελς. Ο Γερμανός στόπερ σκόραρε τα μισά τέρματα των Βεστφαλών κόντρα στην ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 11' για τους φιλοξενούμενους, ενώ τα προβλήματα για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν με τον τραυματισμό του Μίχαελ Γκρέγκοριτς, ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας και είναι αμφίβολος για τον αγώνα της Πέμπτης.

Παρά ταύτα οι γηπεδούχοι ισορροπήσαν και με δύο κεφαλιές στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους των Λούκας Χέλερ και Νίκολας Χέφλερ έφερε τα πάνω κάτω.

Στο 2ο μέρος, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς αντέδρασε χάρη στις αλλαγές.

Η ανατροπή του σκηνικού άρχισε με την ισοφάριση του Ντόνιελ Μάλεν στο 60'.

Στο 82' ο Χέφλερ έκανε σκληρό τάκλιν στο κέντρο και μέσω VAR η κίτρινη κάρτα μετατράπηκε σε κόκκινη.

Με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι λύγισαν και ο Χούμελς στο 88' έκανε ανατροπή στην ανατροπή, για να κλειδώσει τη νίκη ο Μάρκο Ρόις στις καθυστερήσεις.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπόλου, Λίνχαρτ, Γκίντερ, Γκούλντε, Κίμπλερ (85' Σμιτ), Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Σάλαϊ, Ντόαν (85' Ρελ), Χέλερ (77' Αντάμου), Γκρέγκοριτς (28' Γκρίφο).

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί (46' Βολφ), Μπραντ (71' Ρόις), Τζαν (84' Τζαν), Ζάμπιτσερ, Μάλεν, Αλέ (59' Φίλκρουγκ), Αντεγέμι (59' Νμέτσα).

Στα υπόλοιπα ματς η Λειψία παραμένει πάνω από τους Βεστφαλούς στη βαθμολογία και πίσω μόνο από το ζευγάρι κορυφής που αγωνίστηκε την Παρασκευή (Μπάγερν και Λεβερκούζεν).

Το 3-0 επί της Άουγκσμπουργκ διαμορφώθηκε πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, με τους Τσάβι Σίμονς, Λόις Οπέντα και Ντάβιντ Ράουμ να μην αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης του τελικού νικητή.

Στην Κολωνία, η τοπική ομάδα γνώρισε την ήττα με 1-3 από τη Χόφενχαϊμ και παρέμεινε στον έναν βαθμό, με τον Δημήτρη Λημνιό να κάθεται στον πάγκο και να μη χρησιμοποιείται.

Στα 49... δεύτερα προηγήθηκαν οι «τράγοι» το 2ο τέρμα ήταν από τα... 55 μέτρα ενώ και το τρίτο ήταν εντυπωσιακό.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιράσι ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, η Στουτγκάρδη έφυγε με νίκη από το Μάιντς, με 3-1, συνεχίζοντας να… τρελαίνει κόσμο στο ξεκίνημα του γερμανικού πρωταθλήματος -χάρη στο 3/4 που μετράει έως τώρα- και αφήνοντας στην προτελευταία θέση την ομάδα του Παλατινάτου.

Tέλος, μετά την τριάρα από τη Χόφενχαϊμ, η Βόλφσμπουργκ έβγαλε αντίδραση, επικράτησε με 2-1 της Ουνιόν και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές. Δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Βερολίνου, η οποία παρέμεινε στους τρεις βαθμούς.

Οι «λύκοι» προηγήθηκαν στο 12' με τον Γουίντ, ο οποίος πλάσαρε μέσα στην περιοχή έπειτα από ασίστ του Μάγιερ. Στο 28' ο Λαϊντούνι έβγαλε τη σέντρα και ο Γκόζενς με κεφαλιά ισοφάρισε το ματς. Στο 30' ο Μέλε με φανταστικό βολέ εκτός περιοχής πέτυχε ένα από τα καλύτερα ματς της αγωνιστικής και έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15/09)

Μπάγερν - Mπάγερ Λεβερκούζεν 2-2
(7' Κέιν, 86' Γκορέτσκα - 24' Γκριμάλδο, 90+4' πεν. Παλάσιος)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/09

Φράιμπουργκ - Ντόρτμουντ 2-4
(45+3' Χέλερ, 45+7' Χέφλερ / 11', 88' Χούμελς, 60' Μάλεν, 90+3' Ρόις)

Βόλφσμπουργκ - Ουνιόν 2-1
(12' Βιντ, 30' Μάλε / 28' Γκόζενς)

Μάιντς - Στουτγκάρδη 1-3
(69' Μπαρέιρο / 56', 84', 90+7' Γκιρασί)

Λειψία - Άουγκσμπουργκ 3-0
(6' Σίμονς, 11' Οπέντα, 27' Ράουμ)

Κολωνία - Χόφενχαϊμ 1-3
(61' Ζέλκε / 1' Κράμαριτς, 28' Γκρίλιτς, 52' Μπάιερ)

19:30: Μπόχουμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτη

ΚΥΡΙΑΚΗ (17/09)

16:30: Χάιντενχαϊμ - Βέρντερ Βρέμης

18:30: Ντάρμστατ - Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ