Μίλαν: Ετοιμάζει Κχιάερ και Τιαό για την άμυνα ο Πιόλι

Το αρχικό σχήμα της Μίλαν στο ντέρμπι με την Ίντερ θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που αγωνίστηκε στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Μίλαν: Ετοιμάζει Κχιάερ και Τιαό για την άμυνα ο Πιόλι

Ο Στέφανο Πιόλι θα πρέπει να στερηθεί τόσο τον Φικάγιο Τομόρι, ο οποίος είναι τιμωρημένος για ένα ματς μετά την κόκκινη κάρτα με τη Ρόμα, όσο και τον Πιερ Καλούλου, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της διακοπής στην προπόνηση στο Μιλανέλο.

Ποιος θα είναι εκεί στο πλευρό του Μαλίκ Τιαό; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού φάνηκε να το επιβεβαιώνουν: «Ο προπονητής αποφασίζει ποιος παίζει με ποιον. Ο Κχιάερ; Νομίζω ότι είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, πολύ καλός, που μιλάει πολύ και νιώθω πολύ άνετα να παίζω μαζί του. Ελπίζω να αισθάνεται κι εκείνος άνετα παίζοντας μαζί μου».

Ο Δανός αμυντικός θα πρέπει να αισθάνεται άνετα με τον Τιαό, διότι οι δύο τους έχουν ξεκινήσει μαζί μόνο δύο φορές: εναντίον της Κρεμονέζε τον Νοέμβριο του 2022 (ισοπαλία 0-0) και εναντίον της Τότεναμ στο Σαν Σίρο τον Φεβρουάριο (νίκη 1-0).

Το παρελθόν λοιπόν είναι καλό, με μηδέν γκολ παθητικό και στις δύο περιπτώσεις, αλλά αυτό έγινε με τους δύο σε τριμελή άμυνα και όχι ως ζευγάρι, ενώ στο ντέρμπι του Σαββάτου θα είναι με σύστημα 4-3-3.

Θα είναι ένα πρωτόγνωρο ζευγάρι από αυτή την άποψη. Η εμπειρία του Κχιάερ μπορεί να είναι θεμελιώδης, αν και θα έχει να αντιμετωπίσει την ταχύτητα των επιθετικών των Νερατζούρι, στην οποία θα βοηθήσει ο αγωνιστικός ρυθμός του Τιαό.