Γιουβέντους: Κινείται νομικά ζητώντας αποζημίωση ο Μπονούτσι

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι θα μηνύσει την πρώην ομάδα του, Γιουβέντους ζητώντας αποζημίωση.

Γιουβέντους: Κινείται νομικά ζητώντας αποζημίωση ο Μπονούτσι

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι κινείται νομικά εναντίον της πρώην ομάδας του, της Γιουβέντους.

Ο 36χρονος Ιταλός διεθνής παίκτης πρόκειται να μηνύσει τον σύλλογο της Serie A για αποζημίωση μετά τη μετακίνησή του στην Ουνιόν Βερολίνου, ομάδα της Bundesliga, την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Μπονούτσι είχε περισσότερες από 500 συμμετοχές σε δύο θητείες στη Γιουβέντους, κατακτώντας τον τίτλο της Serie A σε οκτώ περιπτώσεις.

Την περασμένη σεζόν, ωστόσο, αγωνίστηκε μόλις 16 φορές στο πρωτάθλημα, με μόλις εννέα συμμετοχές ως βασικός και ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται πλέον στα πλάνα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κατά την έναρξη της προετοιμασίας.

Ο Μπονούτσι ήθελε να παραμείνει και το ξεκαθάρισε αυτό όταν παρουσιάστηκε για την προετοιμασία, αλλά έμεινε εκτός της περιοδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν έλαβε αριθμό φανέλας.

Ο Μπονούτσι διεκδικεί αποζημίωση υποστηρίζοντας ότι δεν του παρασχέθηκαν κατάλληλες συνθήκες προπόνησης κατά την προετοιμασία, με τη νομική του ομάδα να σχεδιάζει να υποστηρίξει ότι η υπόθεση αυτή έβλαψε την εικόνα του παίκτη.

Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της ένωσης παικτών της Ιταλίας (AIC), Ουμπέρτο Καλκάνιο, ζήτησε από τη Γιουβέντους να τον επαναφέρει και υποστήριξε ότι ο σύλλογος παραβίασε τη συλλογική σύμβαση που συνήφθη από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τη Serie A και την AIC.

Τότε, η Γιουβέντους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε «σθεναρά τη νομιμότητα των ενεργειών της απέναντι σε όλους τους εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναγνωρίζονται και τους διασφαλίζονται πλήρως όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση σε αυτή την κατηγορία».

Είπε επίσης ότι ήταν «έτοιμη, σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο, να υπερασπιστεί την πλήρη νομιμότητα της συμπεριφοράς της στα αρμόδια γραφεία».

Εάν ο Μπονούτσι κερδίσει την υπόθεσή, όλες οι αποζημιώσεις θα διατεθούν στη Neuroland, μια φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει οικογένειες των οποίων τα παιδιά αναρρώνουν στο νευροχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου παίδων Regina Margherita του Τορίνο.

Είναι ένας σκοπός που βρίσκεται κοντά στην καρδιά του Μπονούτσι, αφού ένας από τους γιους του, ο Ματέο, νοσηλευόταν στην εν λόγω πτέρυγα.

Ο Μπονούτσι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, εντάχθηκε στην Ουνιόν με ελεύθερη μεταγραφή και δεν έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα.