Φαν Χάαλ: «Θα είναι θαύμα αν μπορέσω να ξαναπάω στην τουαλέτα μόνος μου»

Ο Λουίς Φαν Χάαλ μίλησε για την πορεία της μάχης του με τον καρκίνο του προστάτη 

Φαν Χάαλ: «Θα είναι θαύμα αν μπορέσω να ξαναπάω στην τουαλέτα μόνος μου»

Ο Λουίς Φαν Χάαλ μίλησε για την πορεία της μάχης του με τον καρκίνο του προστάτη και αποκάλυψε ότι θα πρόκειται για «θαύμα» αν μπορέσει να πάει ξανά στην τουαλέτα μόνος του.

Ο 72χρονος πλέον Φαν Χάαλ, σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο όταν αποκάλυψε ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο του προστάτη ενόψει του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Εξήγησε σε ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση ότι είχε κάνει 25 θεραπείες ακτινοβολίας για τη θεραπεία της επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη και μια άλλη ιατρική διαδικασία που ελπίζει να φέρει αποτέλεσμα.

Ο Ολλανδός εξήγησε το τίμημα της ασθένειας και των επακόλουθων ιατρικών θεραπειών, αποκαλύπτοντας ότι χρειάστηκε βοήθεια όταν πήγαινε στην τουαλέτα και επέμεινε ότι θα ήταν «θαύμα» αν μπορέσει να γίνει ξανά ανεξάρτητος. Όπως ανέφερε θα μάθει εάν η πρόσφατη χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής όταν επιστρέψει στο νοσοκομείο την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου.

«Πώς τα πάω; Λοιπόν, έκανα εγχείρηση πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες. Προσπάθησαν να τα βάλουν όλα σε τάξη, λεπτομέρειες για τις οποίες δεν θα σας κουράσω περαιτέρω, αλλά τώρα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Στις 19 Σεπτεμβρίου, πρέπει να επιστρέψω ξανά και τότε όλα θα κριθούν και τότε θα μπορούσε να γίνει ένα θαύμα αν μπορέσω να πάω ξανά στην τουαλέτα μόνος μου».

Ο Φαν Χάαλ παραιτήθηκε από προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Η τελική νικήτρια Αργεντινή απέκλεισε τους «οράνιε» σε έναν συναρπαστικό προημιτελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, ωστόσο πρόσφατα ο Φαν Χάαλ χαρακτήρισε το Μουντιάλ στημένο για να προσφέρει στον Λιονέλ Μέσι μια παραμυθένια στιγμή στη Μέση Ανατολή.