Προκριματικά Euro 2024: «Σκόνταψαν» σε Σκόπια και Πρίστινα οι Ιταλοί και οι Ελβετοί αντίστοιχα

Τρεις ισοπαλίες επιφύλαξε το βραδινό πρόγραμμα του Σαββάτου (9/9) στα προκριματικά του Euro 2024. Οι Ιταλοί και οι Ελβετοί δεν πέρασαν νικηφόρα από Σκόπια και Πρίστινα αντίστοιχα.

Προκριματικά Euro 2024: «Σκόνταψαν» σε Σκόπια και Πρίστινα οι Ιταλοί και οι Ελβετοί αντίστοιχα

Αλλιώς τα περίμενε η Ιταλία στα Σκόπια και διαφορετικά της προέκυψαν. Η «σκουάντρα ατζούρα» κρατούσε τη νίκη στα χέρια της επί της Β. Μακεδονίας με το γκολ του Ιμόμπιλε στο 47', αλλά ήρθε ο Μπάρντι στο 81’ για διαμορφώσει το τελικό 1-1 και να μπλέξουν σε περιπέτειες οι Ιταλοί που βρίσκονται στην 3η θέση με ένα παιχνίδι λιγότερο από τους δεύτερους Ουκρανούς και δύο από την πρωτοπόρο Αγγλία.

Στην Πρίστινα η Ελβετία προηγήθηκε δύο φορές με αντίπαλο το Κόσοβο (14' Φρόιλερ, 79' αυτ. Ραχμάνι), αλλά ισάριθμες φορές ισοφαρίστηκε με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μουρίκι να μπαίνει στο 90+4’ και να «γράφει» το τελικό 2-2. Το πρώτο γκολ των Κοσοβάρων είχε σημειώσει ο Μουρίκι στο 65. Οι Ελβετοί πάντως παραμένουν στην κορυφή του ομίλους τους για τα προκριματικά του Euro 2024.

Τέλος, η Ρουμανία έχασε μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει από το Ισραήλ. Κέρδιζε με 1-0 χάρη στο τέρμα του Άλιμπετς, αλλά στο 53’ ο Γκλουκ ισοφάρισε σε 1-1. Το Ισραήλ που είναι τρίτο στον 8ο Όμιλο, βρίσκεται στο -1 από τη δεύτερη Ρουμανία.