Μέσι: Ο πρώτος παίκτης του MLS στην λίστα για την Χρυσή Μπάλα μετά τον Μπέκαμ

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος εν ενεργεία υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα που αγωνίζεται στο MLS μετά τον ιδιοκτήτη της Ίντερ Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Μέσι: Ο πρώτος παίκτης του MLS στην λίστα για την Χρυσή Μπάλα μετά τον Μπέκαμ

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του Major League Soccer που είναι υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα μετά τον ιδιοκτήτη της Ίντερ Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι - επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας - έχει προταθεί για το βραβείο του 2023 και θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του MLS που θα κερδίσει το βραβείο, αν βρεθεί στην κορυφή της λίστας στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Μπέκαμ είναι ο τελευταίος παίκτης που προτάθηκε για το βραβείο ενώ αγωνιζόταν στο MLS, αφού μπήκε στη λίστα των υποψηφίων το 2007, τρεις μήνες μετά την ένταξή του στους LA Γκάλαξι από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Χρυσή Μπάλα του 2023 κρίνεται με βάση τις επιδόσεις από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 31 Ιουλίου 2023. Ο Μέσι έπαιξε δύο παιχνίδια για την Ίντερ Μαϊάμι σε αυτό το διάστημα μετά την μετακίνησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, πράγμα που σημαίνει ότι το βραβείο θα βασιστεί στις επιδόσεις του για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Αργεντινή. Όταν ο Μπέκαμ ήταν υποψήφιος το 2007, η Χρυσή Μπάλα κρινόταν με βάση το ημερολογιακό έτος.

Ο Μέσι οδήγησε την Αργεντινή ως αρχηγός στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 τον Δεκέμβριο, σκοράροντας επτά γκολ σε επτά συμμετοχές, καθώς αναδείχθηκε παίκτης του τουρνουά.

Ο 36χρονος είναι ένας από τους τέσσερις νικητές της Χρυσής Μπάλας που έχουν αγωνιστεί στο MLS, μαζί με τον πρώην μέσο των New York MetroStars, Λόταρ Ματάους, τον πρώην επιθετικό της Chicago Fire, Χρίστο Στόιτσκοφ και τον πρώην μέσο της Orlando City, Κακά.

Όταν ρωτήθηκε κατά την διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου της Ίντερ Μαϊάμι για το ενδεχόμενο να κερδίσει μια όγδοη Χρυσή Μπάλα, ο Μέσι επέμεινε ότι δεν έχει κίνητρο από μεμονωμένα βραβεία.

«Το έχω πει αυτό πολλές φορές στην καριέρα μου: παρόλο που είναι ένα βραβείο κύρους, ένα από τα κορυφαία ατομικά βραβεία, ποτέ δεν του έδωσα μεγάλη σημασία εισαγωγικά», είπε. «Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν πάντα τα ομαδικά βραβεία.

Ήμουν τυχερός που κατάφερα τα πάντα στην καριέρα μου. Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο ήταν αυτό που μου έλειπε, τώρα πραγματικά δεν την σκέφτομαι (την Χρυσή Μπάλα) ... Αν το κερδίσω, υπέροχα. Αν όχι, δεν πειράζει. Τώρα έχω νέους στόχους με αυτόν τον σύλλογο. Γι' αυτό ήρθαμε εδώ. Να βοηθήσουμε τον σύλλογο να κερδίσει τίτλους και προσωπικά για μένα, να συνεχίσω να κερδίζω τρόπαια».