Μουντιάλ συλλόγων: Με Κλουμπ Λεόν ή Ουράβα Ρεντς η Σίτι στα ημιτελικά

Τον νικητή του ζευγαριού Κλουμπ Λεόν - Ουράβα Ρεντς θα αντιμετωπίσει η Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων. Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Μουντιάλ συλλόγων: Με Κλουμπ Λεόν ή Ουράβα Ρεντς η Σίτι στα ημιτελικά

Στη μάχη που Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων θα ριχθεί τον Δεκέμβρη η Μάντσεστερ Σίτι, με στόχο να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου της τροπαίου στη διοργάνωση.

Οι «πολίτες», που την περασμένη αγωνιστική περίοδο στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους και αυτό το καλοκαίρι κατέκτησαν και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στον τελικό κόντρα στη Σεβίλλη που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα ξεκινήσουν στο Μουντιάλ συλλόγων από την ημιτελική φάση.

Όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση στην Τζέντα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα αναμετρηθεί στις 19 Δεκεμβρίου με το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Λεόν από το Μεξικό και την Ουράβα Ρεντ από την Ιαπωνία, ενώ σημειώνεται ότι φέτος η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Για την ιστορία, η φετινή διοργάνωση θα είναι και η τελευταία που το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων διεξάγεται με αυτή τη μορφή, αφού από την επόμενη έκδοση του θεσμού που θα γίνει στις ΗΠΑ θα παίρνουν μέρος 32 ομάδες.

Από την Ευρώπη θα αγωνίζονται 12 ομάδες, από τη Νότια Αμερική 6, από την Ασία 4, από την Αφρική 4, από την Κεντρική και Βόρεια Αμερική 4, από την Ωκεανία 1 και τέλος μια τελευταία για τη διοργανώτρια του τουρνουά.

Όσον αφορά τις θέσεις από την Ευρώπη, θα πάρουν μέρος οι νικητές του Champions League από το 2021 έως το 2024 και πιο συγκεκριμένα οι Τσέλσι (2021), Ρεάλ Μαδρίτης (2022), Μάντσεστερ Σίτι (2023) και αυτή που θα κατακτήσει το φετινό τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι υπόλοιπες θέσουν θα προέλθουν από τον συντελεστή UEFA.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή κλήρωση:

Νικήτρια Champions League Ασίας: Ουράβα Ρεντ (Ιαπωνία)
Νικήτρια Champions League Αφρικής: Αλ Αχλί (Αίγυπτος)
Νικήτρια Champions League Concacaf (Βόρεια-Κεντρική Αμερική & Καραϊβική): Λεόν (Μεξικό)
Νικήτρια CONMEBOL (Νότια Αμερική) Libertadores: Βρίσκεται στην ημιτελική φάση
Νικήτρια Champions League Ωκεανίας: Όκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία)
Νικήτρια UEFA Champions League: Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Ομάδα διοργανώτριας χώρας (τελευταίος νικητής του πρωταθλήματος): Αλ Ιτιχάντ (Σαουδική Αραβία)

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων:

1ος Γύρος (12/12): Αλ Ιτιχάντ-Όκλαντ Σίτι (1)

2ος Γύρος
15/12: Αλ Αχλί- Νικήτρια 1ου ματς (2)
15/12: Λεόν-Ουράβα Ρεντ (3)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
18/12: Πρωταθλήτρια Libertadores- Νικήτρια (2) (Α)
19/12: Νικήτρια (3) - Μάντσεστερ Σίτι (Β)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
22/12: Ηττημένος (Α) - Ηττημένος (Β)

ΤΕΛΙΚΟΣ
22/12: Νικητής (Α) – Νικητής (Β)