Αλέγκρι: «Νάπολι, Ίντερ και Μίλαν πρέπει να πάρουν τον τίτλο, η Γιουβέντους να μπει στην τετράδα»

O προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, φαίνεται ότι απομάκρυνε την ομάδα του από την κούρσα για το Scudetto, επειδή οι αντίπαλοί της έχουν «καλύτερα εξοπλισμένες» ομάδες.

Αλέγκρι: «Νάπολι, Ίντερ και Μίλαν πρέπει να πάρουν τον τίτλο, η Γιουβέντους να μπει στην τετράδα»

Ήταν μια περίεργη σεζόν για τους «μπιανκονέρι» το 2022-23. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τους αφαιρέθηκαν 15 βαθμοί ως τιμωρία για παραβάσεις του κεφαλαιουχικού κέρδους, αλλά η απόφαση, που υπόκειται σε έφεση, ανατράπηκε στις 20 Απριλίου 2023.

Στη συνέχεια, στις 22 Μαΐου 2023 η Γιουβέντους είδε να της αφαιρούνται 10 βαθμοί ως τιμωρία και αυτό σήμαινε ότι έχασε την έξοδο στο UEFA Champions League. Τον Ιούλιο, η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στο UEFA Conference League λόγω παραβίασης των οικονομικών κανονισμών της UEFA.

Η έλλειψη ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σημαίνει ότι μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης και των εταιρειών στοιχημάτων πιστεύει ότι ο σύλλογος του Τορίνο θα μπορούσε να είναι μεταξύ των διεκδικητών του Scudetto αυτή την σεζόν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε στο DAZN μετά την νίκη της Γιουβέντους επί της Έμπολι και εξομολογήθηκε ότι το ότι εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στη Μίλαν, την Ίντερ και την Νάπολι στον πίνακα του πρωταθλήματος είναι κάτι που θεωρεί επιτυχία.

«Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο και οι άλλοι παίζουν ένα ματς κάθε τρεις μέρες, παρότι έχουν μεγάλες ομάδες. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα με λιγότερη εμπειρία, οπότε πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα λάθη που γίνονται», δήλωσε.

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτά και πρέπει να είμαστε ήρεμοι, το σημαντικό είναι να έχουμε μια σταθερή ομάδα στο γήπεδο, πρέπει να αναπτυχθούμε όσον αφορά τη διαχείριση του αγώνα. Η αμυντική σταθερότητα σου επιτρέπει να είσαι καλύτερος στην επίθεση, τα πράγματα συνδέονται.

Τα παιδιά είναι πρόθυμα, υπάρχει ενθουσιασμός και τρέχουμε. Όπως είπε ο Μπράιντα, αυτό βοηθάει. Πρέπει να έχουμε την επιθυμία και τον ενθουσιασμό για να μείνουμε κοντά στη Μίλαν, την Ίντερ και τη Νάπολι και ήδη απόψε το να είμαστε μαζί τους είναι μια ικανοποίηση, όπως και το να είμαστε πάνω από τους άλλους.

Μετά το Ούντινε άκουσα μεγάλους επαίνους για τη Γιουβέντους, αλλά ήμουν θυμωμένος... Κόντρα στην Μπολόνια, που δικαίως επικρίθηκε η Γιουβέντους, την αφήσαμε να έχει δύο ή τρεις σουτ στο τέρμα» .

Μιλώντας στο Sky, πρόσθεσε: «Είναι φυσιολογικό ότι σε κανέναν δεν αρέσει να μένει εκτός Champions League. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρυσι τερματίσαμε τρίτοι, υπάρχουν μόνο περιθώρια βελτίωσης με μια ομάδα που έχει μεγαλώσει, η ηλικία έχει πέσει και χρειάζεται υπομονή.

Υπάρχουν καλύτερα εξοπλισμένες ομάδες, όπως η Ίντερ, η Νάπολι και η Μίλαν που πρέπει να κερδίσουν το Scudetto, εμείς πρέπει να μπούμε στην πρώτη τετράδα και να μείνουμε κοντά τους. Κάνουμε ένα βήμα τη φορά και δεν πρέπει να χάσουμε τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Το να απέχουμε δύο βαθμούς από την κορυφή είναι ήδη μια ικανοποίηση» .