Ίντερ Μαϊάμι, Μέσι: Στο πλευρό των εργαζομένων που απεργούν στο Λος Άντζελες

Η Ίντερ Μαϊάμι και ο Λιονέλ Μέσι μετακόμισαν από ξενοδοχείο του Λος Άντζελες εν μέσω απεργίας των εργαζομένων- Οι παίκτες ήθελαν να «σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων».

Ίντερ Μαϊάμι, Μέσι: Στο πλευρό των εργαζομένων που απεργούν στο Λος Άντζελες

Η Ίντερ Μαϊάμι και ο αστέρας της Λιονέλ Μέσι άλλαξαν τα σχέδιά τους και δεν θα μείνουν σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, το Fairmont Miramar, εν μέσω απεργίας των εργαζομένων ενόψει του αγώνα του Μαϊάμι με την LAFC την Κυριακή στο BMO Stadium, όπως ανέφερε η Ένωση Παικτών του MLS σε ανακοίνωσή της.

«Το σωματείο παικτών ήταν πολύ εξυπηρετικό όταν έμαθε για τη διαμάχη», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μαρία Ερνάντεζ, συνεργάτης επικοινωνίας του σωματείου εργαζομένων στο ξενοδοχείο, Unite Here Local 11. «Οι ίδιοι οι παίκτες ήθελαν πραγματικά να κάνουν το σωστό και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων. Είμαστε πολύ ευγνώμονες. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να τους στείλουμε μερικά μπλουζάκια, για να τους ευχαριστήσουμε για την αλληλεγγύη τους».

Η Unite Here Local 11 δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι απεργούσαν την Τετάρτη σε 13 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου του Fairmont Miramar, και το συνδικάτο κάλεσε τον Μέσι και τους συμπαίκτες του στην Ίντερ Μαϊάμι να «σταθούν αλληλέγγυοι» με τους εργαζόμενους και «να μείνουν έξω από το Fairmont Miramar». Το αίτημα ήρθε καθώς χιλιάδες μάγειρες, οικονόμοι, γκρουμ, σερβιτόροι και άλλοι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία στην περιοχή του Λος Άντζελες που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο κατέβηκαν στις γραμμές απεργίας καθώς διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και παροχές.

«Η MLSPA είναι υπερήφανη που στέκεται στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο Fairmont Miramar και σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής του Λος Άντζελες και επικροτούμε την απόφαση της MLS και της Ίντερ Μαϊάμι να αλλάξουν ξενοδοχείο αυτό το Σαββατοκύριακο», αναφέρει η MLSPA σε ανακοίνωσή της. «Καλούμε όλα τα ξενοδοχεία να καταλήξουν σε δίκαιες συμβάσεις με τους εργαζομένους τους το συντομότερο δυνατό».

Η Ίντερ Μαϊάμι (6-4-14) βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Ανατολικής Περιφέρειας του MLS, αλλά γνωρίζει άνοδο με τον Μέσι. Η ομάδα προέρχεται από την πρώτη της ισοπαλία χωρίς τέρματα από τότε που υπέγραψε ο Μέσι τον Ιούλιο, σημειώνοντας το 0-0 εναντίον της Νάσβιλ, αλλά ο σύλλογος είναι στον τελικό του U.S. Open Cup αργότερα αυτό το μήνα μετά την κατάκτηση του Leagues Cup με τον Μέσι τον Αύγουστο.