FIFA: Πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ρουμπιάλες

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες.

FIFA: Πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ρουμπιάλες

Η κίνηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες, να φιλήσει στο στόμα την Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον τελικό με την Αγγλία, έφτασε τελικά μέχρι τη FIFA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τονίζοντας ότι τα όσα έγιναν αποτελούν παραβάσεις του Κώδικα της FIFA.

«Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA ενημέρωσε σήμερα τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF), ότι έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 20 Αυγούστου 2023, στο τέλος του αγώνα της FIFA Γυναικών Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα γεγονότα μπορεί να αποτελούν παραβάσεις του άρθρου 13 παράγραφοι 1 και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA», αναφέρει η FIFA.

Το άρθρο 13 του κώδικα κάνει λόγο για «προσβλητική συμπεριφορά» παικτών και αξιωματούχων, ιδίως με «παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς» και «συμπεριφορά με τρόπο που φέρνει το άθλημα σε ανυποληψία».